Tratamente varice minim-invazive, fără durere – Zalău

Centrul Medical Anastasios Zalău

Ne ajutăm pacienții să scape de varice, stabilind un plan de tratament clar și eficient ca în final ei să se bucure din nou de picioare sănătoase, estetice și fără durere.

Tratament Varice

Prezența varicelor poate fi o problemă medicală de natură estetică sau poate fi însoțită de durere, senzație de arsură și chiar dezvoltarea infecțiilor. Indiferent de situație, aceasta poate fi rezolvată cu ușurință și în siguranță în cadrul clinicii noastre.

Experiența noastră în metode de tratament ambulator (non-chirurgical) a dovedit că acestea sunt tratamente sigure, eficiente și fără durere pentru pacient.

Rezultate vizibile cu tehnici minim-invazive și fără durere.

Centrul medical Anastasios din Zalău dispune de o echipă medicală specializată în tratamentul varicelor si a altor afecțiuni flebologice cu o experiență de peste 30 de ani și mii de pacienți tratați cu succes la nivel național.

Medici specializați în tratamentul varicelor

doctor-nicoleta-rebrisorean-chirurgie-generala

Dr. Nicoleta Rebrișorean

Medic Primar Chirurgie Generală

 • Competență în Ultrasonografie Generală
doctor-template-anastasios

Dr. Șandor Raul

Medic Primar Chirurgie Generală

 • Atestat în Ecografie Vasculară

Metode de tratament:

Tratamentul pentru varice cu LASER – ablația endovenoasă este un tratament minim invaziv ghidat de imagini. Folosește radiofrecvența sau energia laserului pentru a cauteriza (arde) și a închide venele anormale care duc la varice (vene varicoase). Tratamentul este unul minim invaziv, fără durere, fără cicatrici iar recuperare este imediată oferind rezultate spectaculoase și de lungă durată.
Tratamentul pentru varice cu substanță activă (Scleroterapia) – în loc să îndepărteze vena bolnavă utilizând o procedură chirurgicală invazivă, tratamentul cu substanță activă face ca vena să se dizolve și să fie absorbită în organism fără anestezie, incizii și durere. Când substanța intră în contact cu pereții venei, are loc o reacție de micșorare imediată, iar la sfârșitul procesului aceasta duce la absorbția vaselor de sânge în corp și în final la dispariția lor.

Metodele inovatoare de tratament utilizate in clinica noastră permit venelor deranjante și inestetice să dispară fără a necesita intervenții chirurgicale.

Pentru aceste intervenții nu este nevoie de anestezie generală sau locală, iar pacientul poate reveni la activitățile sale de zi cu zi imediat după fiecare ședință de tratament.

Lăsate netratate, varicele pot provoca, în cazuri rare, cheaguri de sânge care vă pun viața în pericol. Programați-vă pentru o consultație inițială în clinica noastră și noi vă garantăm că veți beneficia de toată atenția echipei noastre medicale în tratamentul varicelor.

Pentru programări, apelați:

0772 152 442

sau

0772 152 358

sau apăsați butonul de mai jos:

Ce spun pacienții despre clinica Anastasios din Zalău?

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinca noastră.

Prețuri:

Nume ServiciuPreț (Lei)
Consultație varice220
Control varice130
Consultație și Ecografie Doppler venos 1 membru350
Consultație și Ecografie Doppler venos 2 membre400
Consultație și Ecografie Doppler vascular abdominal CV350
Consultație și Ecografie Doppler arterial 1 membru350
Consultație și Ecografie Doppler arterial 2 membre400

Prezentare video despre tratamentul varicelor prin scleroterapie | Dr. Nicoleta Rebrișorean

YouTube player

Prezentare video Clinica Anastasios din Zalău

YouTube player

Întrebări frecvente
Ce medic tratează varicele?


Varicele sunt tratate de către medici specializați în chirurgie vasculară sau flebologie. Chirurgii vasculari sunt specializați în tratarea afecțiunilor sistemului circulator, inclusiv varicele. De asemenea, medicii flebologi se concentrează pe diagnosticarea și tratamentul problemelor venoase, inclusiv varicele. Dacă te confrunți cu varice, este recomandat să consulți un chirurg vascular sau un medic flebolog pentru evaluare și tratament potrivit situației tale.

Ce sunt varicele?


Varicele reprezintă vene dilatate, mărite și turtite care apar de obicei la nivelul membrelor inferioare. Aceasta se întâmplă atunci când valvele venoase nu funcționează corespunzător, ceea ce duce la o acumulare a sângelui în venele superficiale. Acest lucru poate provoca umflături, senzație de greutate sau durere în picioare. Varicele pot varia în dimensiune și aspect, de la vene subțiri și ușor vizibile până la vene mai groase și proeminente. Ele pot fi cauzate de factori precum moștenirea genetică, sarcina, obezitatea, statul prelungit în picioare sau pe scaun, și pot prezenta riscul de complicații cum ar fi inflamații, ulcere venoase sau sângerări. Tratamentul varicelor poate include schimbări de stil de viață, compresie medicală, proceduri minim invazive sau intervenții chirurgicale, în funcție de severitatea cazului. Dacă ai suspiciuni cu privire la varice, consultă un medic specializat pentru evaluare și consiliere adecvată.

Ce să fac dacă am varice?

Dacă te confrunți cu varice, este crucial să iei câteva măsuri pentru a-ți menține sănătatea venelor și pentru a ameliora simptomele. Iată câteva recomandări:

 • Consultă un specialist: Primul pas este să consulți un medic specializat în chirurgie vasculară sau flebologie pentru o evaluare detaliată a situației tale și pentru recomandări personalizate.
 • Adoptă un stil de viață sănătos: Menține o greutate sănătoasă, practică exerciții fizice regulate și evită statul prelungit în picioare sau pe scaun. Mișcarea ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în picioare.
 • Evită hainele strâmte: Evită îmbrăcămintea strâmtă în zona taliei, abdomenului și a picioarelor, deoarece aceasta poate restricționa fluxul sanguin și poate agrava varicele.
 • Folosește compresie: Încearcă să folosești ciorapi sau dresuri compresive, care pot ajuta la susținerea venelor și la reducerea umflăturilor și a durerilor.
 • Ferește-te de căldură: Evită expunerea prelungită la căldură și la soare, deoarece temperatura ridicată poate agrava dilatarea venelor.
 • Hidratează-te: Asigură-te că bei suficientă apă în fiecare zi, deoarece hidratarea corespunzătoare ajută la menținerea unei circulații sanguine sănătoase și la sănătatea venelor.
 • Tratamente medicale: În funcție de gravitatea varicelor tale, medicul îți poate recomanda proceduri minim invazive sau intervenții chirurgicale pentru tratarea lor.
 • Monitorizează simptomele: Fii atent la orice schimbare în simptomele tale și raportează orice problemă medicului tău, inclusiv apariția de inflamații sau sângerări.

Este esențial să primești îngrijire medicală adecvată și să urmezi sfaturile medicului tău pentru a gestiona eficient varicele și pentru a preveni eventualele complicații.

Ce înseamnă ulcer varicos?

Ulcerul varicos este o afecțiune medicală care derivă din complicațiile asociate cu varicele. Varicele sunt vene dilatate și extinse care pot apărea în membrelor inferioare din cauza slăbirii valvelor venoase și acumulării de sânge în venele superficiale. Atunci când această acumulare de sânge în vene devine severă, poate duce la deteriorarea pielii și la formarea unor răni deschise, cunoscute sub numele de ulcer varicos.

Care este perioada de odihnă după operația de varice?

Perioada de recuperare după operația de varice poate varia în funcție de tipul de intervenție chirurgicală și de progresul individual al fiecărui pacient. Este esențial să urmezi îndrumările medicului pentru a te asigura că te recuperezi corect. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

 • Supraveghere imediată post-operatorie: După operație, poți fi monitorizat într-o clinică sau într-un mediu medical pentru a te asigura că te afli în siguranță imediat după intervenție.
 • Repaus acasă: În primele zile, este recomandat să acorzi corpului tău timpul necesar pentru a se vindeca. Evită activitățile solicitante și odihnește-te corespunzător.
 • Mișcare moderată: Medicul ar putea recomanda mișcări ușoare, cum ar fi plimbările scurte, pentru a încuraja circulația sângelui și pentru a preveni complicațiile. Evită eforturile fizice intense care ar putea afecta zona operată.
 • Utilizarea ciorapilor compresivi: Poate fi necesar să porți ciorapi compresivi pentru a reduce umflarea și pentru a sprijini sistemul venos.
 • Evitarea căldurii: În primele zile după intervenție, evită expunerea prelungită la căldură, cum ar fi baile fierbinți, deoarece acestea ar putea agrava umflarea și disconfortul.
 • Alimentație sănătoasă: Consumă alimente echilibrate și asigură-te că te hidratezi adecvat pentru a susține procesul de vindecare.
 • Respectarea instrucțiunilor medicului: Urmează cu strictețe orice recomandări sau restricții date de medicul tău cu privire la mișcare, igienă și alte aspecte legate de recuperare.

Fi atent la semnele de recuperare, cum ar fi scăderea umflăturii și a durerii, vindecarea progresivă a zonei operației și îmbunătățirea stării generale. Dacă apar complicații sau ai întrebări, contactează imediat medicul pentru sfaturi suplimentare.

Care este prețul unei operații de varice în Zalău?

Prețul unei operații pentru varice poate fluctua semnificativ în funcție de o serie de factori, inclusiv locația în care este efectuată intervenția, gradul de severitate al afecțiunii, tipul de procedură chirurgicală, nivelul de expertiză al medicului și dotările clinicii.

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute.

Pentru programări telefonice, apelați:

0772 152 442

sau

0772 152 358

Completează formularul de programare:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.