Proctologie Zalău

Centrul Medical Anastasios Zalău

În cadrul specializării de Proctologie din Zalău, ne ajutăm pacienții să-și rezolve afecțiunile proctologice diagnosticând ferm problema medicală, stabilind un tratament clar si eficient, asigurându-ne că în final ei se vor simți bine din nou. Dacă ești în căutarea unui proctolog din Zalău, nu ezita să ne contactezi!

consultatii-proctologie-hemoroizi-si-fisuri-anale-centrul-medical-anastasios-cluj-napoca

Investigarea și diagnosticul afecțiunilor anale și colo-rectale constituie primii pași ai tratamentelor proctologice. Simptome precum durerea, disconfortul și sângerarea în zona anală pot dovedi existența unor afecțiuni ce necesită un consult proctologic de specialitate.

Suntem specializați în:

 1. Diagnostic și tratament hemoroizi interni
 2. Diagnostic și tratament hemoroizi externi
 3. Diagnostic și tratament fisuri anale
 4. Diagnostic și tratament polipi anali
 5. Diagnostic și tratament incontinența fecală
 6. Diagnostic și tratament boală pilonidală
 7. Diagnostic și tratament marisce hemoroidale
 8. Diagnostic și tratament abces și fistulă anorectală
 9. Diagnostic și tratament atonie sfincteriană

Centrul medical Anastasios din Zalău dispune de o echipa medicală specializată în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor proctologice cu o experiență de peste 15 de ani și mii de pacienți tratați la nivel național.

Medici proctologie

doctor-nicoleta-rebrisorean-chirurgie-generala

Dr. Nicoleta Rebrișorean

Medic Primar Chirurgie Generală

 • Atestat în Ultrasonografie Generală
Dr. Danila Dana Ioana

Dr. Dănilă Dana Ioana

Medic Specialist Chirurgie Generală

Simptomele unei probleme proctologice pot deveni o problemă de sănătate permanentă dacă nu sunt tratate la timp.

Afecțiunile proctologice se dezvoltă de obicei din mai multe motive, dintre care principalele sunt:

 • predispoziție genetică
 • tulburări metabolice și de nutriție
 • obezitate
 • sedentarism
 • sarcinile repetate, în cazul femeilor

Programați-vă pentru o consultație în clinica noastră și noi vă garantăm că veți fi tratat cu toată discreția și atenția pe care o meritați de către echipa noastră medicală.

Cu toții merităm să ne simțim bine și să ne bucurăm de viață fără dureri și disconfort!

Pentru programări, apelați:

0772 152 442

sau

0772 152 358

sau apăsați butonul de mai jos:

Ce spun pacienții despre clinica Anastasios din Zalău?

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinca noastră.

Prețuri:

Nume ServiciuPret (Lei)
Consultație proctologie cu videoanuscopie inclusă250
Control proctologie150

Scurta prezentare video a clinicii noastre:

YouTube player
Întrebări frecvente
În ce constă un consult proctologic?


Un consult proctologic este o evaluare medicală specializată a zonei anale și rectale, efectuată de către un medic proctolog sau gastroenterolog. Acest tip de consult este destinat diagnosticării și tratarea problemelor legate de această zonă a corpului. Consultul proctologic poate include următoarele aspecte:

 • Istoric Medical: Medicul va discuta cu pacientul despre istoricul său medical, inclusiv despre simptome, afecțiuni preexistente și tratamente anterioare.
 • Examen Fizic: Medicul va efectua un examen fizic detaliat al zonei anale și rectale pentru a căuta semne de afecțiuni precum hemoroizi, fisuri anale, fistule sau tumori.
 • Digital Rectal Exam (DRE): Acesta este un examen în care medicul introduce cu grijă un deget protejat cu mănuși în rect pentru a verifica textura, dimensiunea și anormalitățile.
 • Proctoscopie sau Anoscopie: Aceste proceduri implică utilizarea unui instrument medical pentru a examina interiorul canalului anal sau a porțiunii inferioare a rectului. Acest lucru poate ajuta la identificarea anormalităților sau leziunilor.
 • Diagnostic și Recomandări: În funcție de constatările examinării și a discuțiilor cu pacientul, medicul poate face un diagnostic și poate oferi recomandări pentru tratamentul sau managementul afecțiunilor identificate.
 • Tratament și Urmărire: În funcție de natura problemei, medicul poate recomanda tratament medical, modificări ale dietei sau stilului de viață sau, în unele cazuri, poate sugera intervenții chirurgicale.

Un consult proctologic este util pentru depistarea precoce și tratarea problemelor legate de zona rectală și anală. Este important să nu ezitați să căutați ajutor medical dacă aveți simptome precum dureri anale, sângerări, mâncărimi sau alte disconforturi în această zonă.

Ce este un proctolog?

Un proctolog este un medic specializat în diagnosticarea, tratarea și gestionarea afecțiunilor care afectează zona anală și rectală. Această ramură a medicinei se concentrează pe sănătatea și problemele asociate cu colonul, rectul și anusul.

Ce este proctologia?

Proctologia este o ramură a medicinei care se concentrează pe diagnosticarea, tratarea și gestionarea afecțiunilor care afectează zona anală, rectală și perianală. Această disciplină medicală se ocupă cu sănătatea și problemele legate de anus, rect, colon și alte structuri asociate în regiunea recto-anală.

Care sunt afecțiunile proctologice?


Afecțiunile proctologice sunt probleme medicale care afectează zona anală, rectală și perianală. Aceste afecțiuni pot varia în gravitate și simptome și pot include următoarele:

 • Hemoroizi: Dilatații ale venelor din zona anală, care pot provoca sângerări, durere și disconfort în timpul defecației.
 • Fisuri Anale: Crăpături sau răni în mucoasa anală, care pot cauza dureri intense în timpul defecației și sângerări.
 • Fistule Anale: Canale anormale care se formează între interiorul anusului și pielea din jurul lui, de obicei ca urmare a infecțiilor.
 • Boala Inflamatorie Intestinală (BII): Includând boala Crohn și colita ulcerativă, care pot afecta întregul tract digestiv, inclusiv zona rectală și anală.
 • Cancer Colo-Rectal: Apare atunci când celulele anormale se dezvoltă în colon sau rect.
 • Incontinența Fecală: Incapacitatea de a controla evacuările intestinale, ceea ce poate duce la pierderea controlului asupra scaunului.
 • Abcese Anale: Infecții localizate care pot provoca umflături dureroase și inflamație.
 • Polipi Colo-Rectali: Creșteri anormale ale țesutului care pot deveni cancerigene.
 • Probleme cu Defecația: Inclusiv constipația cronică sau diareea.
 • Prurit Anal: Mâncărime în zona anală, care poate fi cauzată de diverse motive.

Acestea sunt doar câteva dintre afecțiunile proctologice care pot apărea în zona anală, rectală și perianală. Dacă experimentați simptome sau disconfort în această zonă, este important să căutați ajutor medical de la un specialist în proctologie pentru evaluare și tratament adecvat.

Ce să fac înainte să merg la proctolog?


Înainte să mergi la un consult proctologic, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te pregăti corespunzător și a asigura o vizită eficientă și confortabilă:

 • Înregistrează Simptomele: Începe să ții evidența simptomelor pe care le ai, inclusiv durere, sângerare, mâncărime sau orice alt disconfort. Notează momentul în care simptomele apar, frecvența și intensitatea lor.
 • Listă de Întrebări: Scrie o listă cu întrebări pe care dorești să le pui medicului. Aceasta poate include informații despre simptome, cauze posibile, opțiuni de tratament și prognostic.
 • Pregătirea Dosarului Medical: Adună toate informațiile relevante despre istoricul tău medical, intervențiile chirurgicale anterioare, medicamentele pe care le iei și orice alte condiții de sănătate. Aceste informații pot fi utile pentru medic în procesul de evaluare.
 • Hidratare și Dietă: Asigură-te că te hidratezi corespunzător și menții o dietă echilibrată înainte de vizită pentru a evita constipația sau alte disconforturi în timpul examinării.
 • Curățare Corespunzătoare: În funcție de instrucțiunile medicului, poate fi necesar să efectuezi o igienizare specială a zonei anale înainte de vizită.
 • Îmbrăcăminte Comodă: Alege haine confortabile și ușor de îndepărtat, deoarece medicul poate avea nevoie să efectueze un examen fizic.
 • Fii Deschis și Comunicativ: Nu ezita să discuți în mod deschis și sincer cu medicul tău cu privire la simptomele și preocupările tale. Cu cât oferi mai multe informații, cu atât mai precisă va fi evaluarea și recomandările.
 • Luați în Considerare Însoțitorul: Dacă te simți mai confortabil, poți lua în considerare să vii însoțit de cineva de încredere care să te sprijine.
 • Fii Pregătit pentru Întrebări și Examinare: Medicul ar putea să îți pună întrebări detaliate despre simptome și să efectueze un examen fizic specific. Fiți pregătit să discutați în detaliu despre problemele pe care le aveți.

Asigură-te că respecți orice instrucțiuni pre-consultație furnizate de cabinetul medical și să îți pui toate întrebările și preocupările în timpul vizitei pentru a beneficia din plin de experiența cu specialistul în proctologie.

Cel mai bun medic proctolog din Zalău?

Înțelegem cât de importantă este alegerea unui specialist potrivit. Recomandăm să consultați site-uri medicale de încredere, să căutați recenzii și să cereți referințe de la persoane de încredere din comunitatea voastră. Acest lucru vă poate ajuta să luați o decizie informată cu privire la alegerea medicului potrivit pentru nevoile dumneavoastră. Amintiți-vă să luați în considerare experiența, calificările și recomandările atunci când căutați un medic proctolog.

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute. În clinicile Anastasios tratăm fiecare pacient cu profesionalism, discreție și compasiune.

Pentru programări telefonice, apelați:

0772 152 442

sau

0772 152 358

Completează formularul de programare:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.