Cardiologie Zalău

Centrul Medical Anastasios Zalău

În cadrul specializării de Cardiologie din Zalău, ne ajutăm pacienții să-și rezolve afecțiunile cardiologice diagnosticând ferm problema medicală, stabilind un tratament clar si eficient, asigurându-ne că în final ei se vor simți bine din nou.

consultatii cardiologie cluj

Simptomele unei probleme cardiace pot deveni o problemă de sănătate permanentă dacă nu sunt tratate la timp. Dacă ai cel puțin unul dintre următoarele semne sau simptome, este indicat un control cardiologic imediat:

 • durerile in piept
 • dificultatea de a respira
 • palpitațiile
 • transpirația rece

Suntem specializați în:

 1. Diagnostic și tratament boala coronariană
 2. Diagnostic și tratament boala cardiacă reumatismală
 3. Diagnostic și tratament boala cardiacă congenitală
 4. Diagnostic și tratament hipertensiune arterială
 5. Diagnostic și tratament boala arterială periferică
 6. Diagnostic și tratament tromboză venoasă profundă (TVP)
 7. Diagnostic și tratament embolism pulmonar
 8. Diagnostic și tratament tumori cardiace
 9. Diagnostic și tratament tumori vasculare ale creierului
 10. Diagnostic și tratament tulburări de mușchi cardiac (cardiomiopatie)
 11. Diagnostic și tratament boala valvei cardiace
 12. Diagnostic și tratament pentru tulburări ale mucoasei inimii

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute.

Medici cardiologie

Dr. Hadrian Harangus

Medic Specialist Cardiologie

Afecțiunile cardiovasculare se dezvoltă lent, fără a da prea multe semne. Este și motivul pentru care majoritatea pacienților ajung la noi cu complicații.

Nu amânați controlul cardiologic.

Pentru programări, apelați:

0772 152 442

sau

0772 152 358

sau apăsați butonul de mai jos:

Ce spun pacienții despre clinica Anastasios din Zalău?

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinca noastră.

Prețuri:

Nume ServiciuPret (Lei)
Consultație inițială230
Consultație inițială + EKG300
Control150
Ecografie cardiacă200
Consultație + Ecografie + EKG390
Referat150

Scurta prezentare video a clinicii noastre:

YouTube player
Întrebări frecvente
Cu ce se ocupă cardiologia?

Cardiologia este o ramură medicală specializată în diagnosticarea, tratarea și prevenirea afecțiunilor asociate inimii și sistemului cardiovascular. Cardiologii sunt specializați în gestionarea bolilor coronariene, insuficienței cardiace, aritmiilor, valvulopatiilor, cardiomiopatiilor, hipertensiunii arteriale, afecțiunilor congenitale ale inimii, precum și în prevenția și intervențiile cardiovasculare. Prin intermediul expertizei lor, aceștia joacă un rol esențial în menținerea sănătății cardiace și îmbunătățirea calității vieții pacienților afectați de boli cardiovasculare.

Ce analize se fac la cardiologie?


În cardiologie, sunt efectuate o serie de analize pentru evaluarea stării inimii și a sistemului cardiovascular. Aceste analize includ electrocardiograma (ECG), care monitorizează activitatea electrică a inimii, ecocardiografia, folosită pentru vizualizarea structurii și funcției inimii, teste de efort, care evaluează răspunsul inimii la activitate fizică, monitorizarea Holter, pentru detectarea aritmiilor, angiografia și tomografia computerizată (CT) cardiacă, utilizate pentru vizualizarea vaselor de sânge și a plăcilor arteriale, rezonanța magnetică (RMN) cardiacă, pentru o evaluare detaliată a inimii, analizele de sânge, care măsoară nivelurile de colesterol, trigliceride și glucoză, precum și teste pentru markerii cardiaci, pentru identificarea deteriorării mușchiului cardiac. Monitorizarea tensiunii arteriale și evaluarea completă a tensiunii arteriale completează evaluarea cardiovasculară. Toate aceste analize ajută cardiologii să diagnosticheze afecțiuni, să stabilească tratamente personalizate și să ofere îndrumări pentru menținerea sănătății cardiace.

Cum decurge un consult de cardiologie?

Un consult de cardiologie presupune mai multe etape esențiale. În primul rând, medicul cardiolog va colecta un istoric medical detaliat, discutând despre simptomele prezente, afecțiunile medicale anterioare și istoricul familial al pacientului. Apoi, urmează un examen fizic în care medicul va asculta inima, va măsura tensiunea arterială și va verifica semnele posibile ale problemelor cardiace. Analizele și testele anterioare ale pacientului pot fi, de asemenea, evaluate pentru a completa imaginea clinică.

Pe baza acestor informații, medicul poate recomanda teste suplimentare, un diagnostic precis și opțiunile de tratament adecvate. Planul de tratament poate include modificări ale stilului de viață, administrarea de medicamente sau intervenții medicale specifice. Educația pacientului despre bolile cardiovasculare și măsurile preventive este, de asemenea, o parte crucială a consultului.

În final, consultul poate implica stabilirea unei programări ulterioare pentru monitorizare și evaluare. Este extrem de important ca pacientul să comunice deschis cu medicul său și să adreseze orice întrebări sau îngrijorări pentru a asigura o abordare eficientă și personalizată a sănătății cardiovasculare.

Ce înseamnă SIV în cardiologie?

În cardiologie, termenul “SIV” se referă la “Sistemul de Inervare Vegetativă” sau “Sistemul Nervos Vegetativ”. Acesta este un component al sistemului nervos care controlează funcțiile involuntare ale corpului, cum ar fi ritmul cardiac, contracțiile musculare ale vaselor de sânge și alte procese care nu sunt sub controlul conștient. SIV-ul este compus din două ramuri principale: sistemul nervos simpatic și sistemul nervos parasimpatic.

 • Sistemul Nervos Simpatic: Acesta este responsabil pentru activarea răspunsului “luptă sau fugi” în fața situațiilor stresante sau periculoase. El accelerează ritmul cardiac, crește tensiunea arterială și dilată pupilele, pregătind organismul pentru acțiune.
 • Sistemul Nervos Parasimpatic: Acesta acționează în situații de relaxare și odihnă, contrabalansând efectele sistemului simpatic. El încetinește ritmul cardiac, scade tensiunea arterială și promovează procesele de digestie și de refacere.

Aceste două componente ale SIV-ului colaborează pentru a menține echilibrul și funcționarea adecvată a corpului, ajustând funcțiile cardiovasculare, respiratorii și digestive în funcție de necesitățile momentului. SIV-ul joacă un rol crucial în menținerea homeostaziei și adaptării organismului la diverse situații.

Care este cel mai bun doctor cardiolog din Zalău?

Alegerea unui cardiolog este o decizie personală și depinde de preferințele individuale și de nevoile fiecărui pacient. Pentru a găsi un medic potrivit, este recomandat să cercetezi recomandările din cercul de cunoștințe, să cauți evaluări online, să verifici calificările medicului, să programezi consulturi cu mai mulți medici, să discuți deschis în timpul consultațiilor și să alegi pe cineva cu care te simți confortabil. Alegerea unui medic se bazează pe compatibilitatea personală și pe încrederea în abilitatea acestuia de a gestiona sănătatea inimii.

În clinicile Anastasios tratăm fiecare pacient cu profesionalism, discreție și compasiune.

Pentru programări telefonice, apelați:

0772 152 442

sau

0772 152 358

Completează formularul de programare: