Ecografie Zalău

Centrul Medical Anastasios Zalău

În cadrul specializării de Ecografie din Zalău, ne ajutăm pacienții să-și rezolve problema medicală, diagnosticând ferm, stabilind un plan de tratament clar și eficient, asigurându-ne că în final ei se vor simți bine din nou.

servicii ecografie cluj napoca

Ecografia de diagnostic, numită și sonografie sau sonografie medicală de diagnostic, este o metodă imagistică care utilizează unde sonore de înaltă frecvență pentru a produce imagini ale structurilor din corpul dumneavoastră.

Imaginile pot oferi informații valoroase pentru diagnosticarea și tratarea unei varietăți de boli și afecțiuni.

Majoritatea examinărilor cu ultrasunete se fac folosind un dispozitiv cu ultrasunete în afara corpului, deși unele implică plasarea unui dispozitiv în interiorul corpului.

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute.

Pentru programări, apelați:

0772 152 442

sau

0772 152 358

sau apăsați butonul de mai jos:

Medici Radiologie

Dr. Pop Cristina

Medic Primar Radiologie și Imagistică Medicală

 • Ecografie Mamară Bilaterală
Ce spun pacienții despre clinica Anastasios din Zalău?

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinca noastră.

Prețuri:

Nume ServiciuPret (Lei)
Ecografie abdominală200
Ecografie mamară bilaterală290
Ecografie abdominală tract urinar170
Ecografie cardiacă190
Ecografie Doppler arterial 1 membru250
Ecografie Doppler arterial 2 membre290
Ecografie Doppler carotidian270
Ecografie Doppler vascular abdominal270
Ecografie Doppler venos 1 membru250
Ecografie Doppler venos 2 membre290
Ecografie foliculometrie150
Ecografie ginecologică abdominală250
Ecografie sarcină trim I200
Ecografie sarcină trim II / III240
Ecografie stabilire sarcină200
Ecografie testiculară170
Ecografie tiroidiană175
Ecografie tiroidiană cu elastografie250
Ecografie transvaginală200

Scurta prezentare video a clinicii noastre:

YouTube player

Întrebări frecvente

Ce poți mânca înainte de ecografia abdominală?

În general, ecografia abdominală nu necesită o pregătire specială în ceea ce privește dieta. Cu toate acestea, în unele situații, medicul tău ar putea oferi anumite recomandări cu privire la alimentație înainte de examen. În special în cazul ecografiilor care se concentrează pe anumite organe digestive, cum ar fi ficatul sau vezica biliară, este posibil să primești sfaturi de a evita alimentele grase sau de a consuma o masă ușoară înainte de procedură.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri cu privire la ce alimente sunt permise înainte de ecografia abdominală, cel mai bine este să contactezi medicul sau clinica medicală pentru a obține informații specifice în funcție de procedura programată și de starea ta de sănătate.

Ce înseamnă ecografie generală?

Ecografia generală, denumită și ecografie abdominală, este o procedură imagistică medicală non-invazivă care utilizează ultrasunete pentru a genera imagini în timp real ale organelor și structurilor din interiorul corpului uman. Această metodă este utilizată pentru a evalua starea și sănătatea organelor din regiunea abdominală, inclusiv ficatul, vezica biliară, rinichii, pancreasul, splina, intestinele subțiri și groase, precum și alte structuri adiacente.

Ce se vede la o ecografie abdominală?

O ecografie abdominală poate furniza imagini detaliate ale diverselor organe și structuri din zona abdominală. Printre elementele vizualizate în cadrul unei ecografii abdominale se numără:

 • Ficatul: Dimensiunea, forma și structura ficatului pot fi evaluate, iar medicii pot detecta eventuale anomalii sau leziuni, cum ar fi chisturi, tumori sau acumulări de grăsime.
 • Vezica biliară: Ecografia poate identifica calculii biliari în vezica biliară și poate evalua inflamația sau alte afecțiuni asociate acesteia.
 • Rinichii: Dimensiunea, forma și structura rinichilor pot fi examinate, permițând identificarea chisturilor, pietrelor renale sau altor probleme.
 • Pancreasul: Posibile anomalii ale pancreasului, cum ar fi tumori sau pancreatită, pot fi evidențiate prin ecografie.
 • Splina: Ecografia poate evalua dimensiunea și structura splinei și poate detecta eventuale modificări sau leziuni.
 • Intestinul subțire și gros: Ecografia poate ajuta la detectarea inflamațiilor, tumorilor sau altor afecțiuni intestinale.
 • Aorta și vasele de sânge: Evaluarea fluxului sanguin în vasele mari, precum aorta, și detectarea anevrismelor sau altor afecțiuni vasculare sunt posibile cu ajutorul ecografiei.
 • Organele reproductive: Pentru femei, ecografia poate examina ovarele și uterul, în timp ce pentru bărbați, poate evalua testiculele.
 • Lichidul liber în cavitatea abdominală: Ecografia poate detecta acumularea anormală de lichid în cavitatea abdominală, cunoscută sub numele de ascită.

Informațiile obținute din această procedură pot asista medicii în stabilirea unui diagnostic precis și în planificarea tratamentului adecvat pentru pacienți.

Ce fel de ecografie se face pentru depistarea sarcinii?

Ecografia utilizată pentru depistarea sarcinii este cunoscută sub numele de “ecografie de sarcină” sau “ecografie obstetricală”. Această procedură imagistică non-invazivă utilizează ultrasunete pentru a vizualiza fătul și structurile asociate în timpul sarcinii. Ecografia de sarcină poate oferi informații esențiale despre dezvoltarea fătului, poziția acestuia în uter și starea generală a sarcinii. Există două tipuri principale de ecografii de sarcină:

 • Ecografia transvaginală: Acestă metodă implică introducerea unui transductor mic în vagin pentru a obține imagini mai detaliate ale fătului și uterului. Este utilizată, în special, în primul trimestru de sarcină pentru a confirma și evalua dezvoltarea inițială a embrionului.
 • Ecografia abdominală: Acestă metodă implică plasarea unui transductor pe abdomenul gravidei pentru a vizualiza fătul și uterul. Ecografia abdominală este folosită pe parcursul întregii sarcini pentru a monitoriza dezvoltarea fătului, poziția placentei și alte detalii relevante.

Ecografia de sarcină poate furniza informații precum data estimată a nașterii, numărul de fături, poziția placentei, dezvoltarea structurilor fetale și poate ajuta la depistarea eventualelor complicații sau anomalii. Această procedură este utilizată frecvent în timpul sarcinii pentru a monitoriza sănătatea fătului și pentru a asigura o evoluție normală a acestuia.

Este important să discuți cu medicul tău despre momentul și tipul de ecografii de sarcină recomandate pentru starea ta, deoarece acestea pot varia în funcție de trimestrul de sarcină și de nevoile individuale ale fiecărei femei.

Ai voie să mănânci înainte de ecografie?


În cele mai multe situații, este permis să mănânci înainte de ecografie. Cu toate acestea, există circumstanțe în care medicul sau centrul de imagistică medicală pot recomanda anumite restricții dietetice înainte de examen. Aceste recomandări pot varia în funcție de tipul specific de ecografie pe care urmează să-l efectuezi.

De exemplu, în cazul ecografiilor abdominale sau pelviene, care vizează organele din zona abdominală sau pelvină, este posibil să ți se sugereze să eviți alimentele grase sau să consumi o masă ușoară înainte de examen. Aceasta poate ajuta la reducerea producției de gaze intestinale și a balonării, ceea ce poate îmbunătăți calitatea imaginilor obținute în timpul ecografiei.

În clinicile Anastasios tratăm fiecare pacient cu profesionalism, discreție și compasiune.

Pentru programări telefonice, apelați:

0772 152 442

sau

0772 152 358

Completează formularul de programare: