Nutriție Zalău

Centrul Medical Anastasios Zalău

În cadrul specializării de Nutriție din Zalău, ne ajutăm pacienții să-și rezolve afecțiunile ce țin de nutriție oferind consultații complexe și planuri alimentare specifice.

plan nutritie cluj napoca

Nutriția și alimentația sănătoasă nu sunt mofturi, ci reprezintă o știință. Susținem formula echilibrului și a măsurii în tot ceea ce facem.

Metabolismul este un proces complex fizico-chimic prin care substanțe organice complexe sunt degradate sau sintetizate cu eliberare sau consum de energie.

Prin metabolizarea principiilor nutritive: proteine, glucide, lipide, substanțe minerale și vitamine se formează compuși esențiali pentru organism, cu rol energetic, structural și funcțional.

Pentru o consultație de nutriție sau un plan alimentar complet, programați-vă pentru o consultație în clinica noastră la unul din nutriționiștii noștri.

Nutriționiști

Ghiurutan Bianca

Nutriționist – dietetician

Pentru programări, apelați:

0772 152 442

sau

0772 152 358

Ce spun pacienții despre clinica Anastasios din Zalău?

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinca noastră.

Prețuri

Nume ServiciuPreț (Lei)
Consultație nutriție200
Consultație + Plan alimentar350
Control nutriție150

Scurta prezentare video a clinicii noastre:

YouTube player
Întrebări frecvente
Ce este nutriția?

Nutriția se referă la domeniul medical care se concentrează pe studiul și gestionarea aportului alimentar și al nutrienților pentru a promova sănătatea și a trata sau preveni afecțiunile legate de alimentație. Specialiștii în nutriție medicală, cunoscuți și sub numele de nutriționiști clinicieni sau dieteticieni medicali, sunt profesioniști care au expertiză în evaluarea nevoilor nutriționale ale pacienților și în elaborarea de planuri personalizate de alimentație pentru a atinge obiectivele lor de sănătate.

Ce face un nutriționist?

Un nutriționist este un specialist în domeniul nutriției care evaluează necesitățile nutriționale individuale ale fiecărui pacient, elaborează planuri de alimentație personalizate și oferă consiliere pentru gestionarea afecțiunilor legate de alimentație. Ei monitorizează progresul pacientului, colaborează cu alți profesioniști din domeniul medical, promovează educația alimentară și ajută la atingerea obiectivelor de sănătate și greutate. Scopul lor este de a îmbunătăți starea generală de sănătate a pacienților prin intermediul alegerilor alimentare adecvate și echilibrate, precum și de a preveni sau trata afecțiunile asociate cu alimentația incorectă.

Ce analize face un nutriționist?

Un nutriționist poate recomanda și interpreta o serie de analize și teste pentru a evalua starea de sănătate a pacientului și pentru a determina nevoile nutriționale individuale. Aceste analize pot varia în funcție de scopul vizitei și de afecțiunile pacientului, dar pot include:

 • Analize de sânge: Acestea pot include măsurători ale nivelurilor de glucoză, lipide (colesterol și trigliceride), hemoglobină, fier, vitamine (cum ar fi vitamina D și B12) și alți markeri importanți pentru sănătatea generală.
 • Analize de urină: Pot oferi informații despre starea rinichilor și a sistemului urinar.
 • Analize de nutriție: Unele teste pot evalua nivelurile de anumite minerale, cum ar fi calciul, magneziul și potasiul, pentru a identifica eventuale deficiențe.
 • Teste de alergii alimentare: În cazul în care pacientul prezintă simptome sau suspiciuni de alergii sau intoleranțe alimentare, pot fi recomandate teste pentru a identifica posibilele alergii sau sensibilități.
 • Evaluarea compoziției corporale: Aceasta poate include măsurarea greutății, înălțimii, indicelui de masă corporală (IMC) și procentul de grăsime corporală.
 • Jurnal alimentar: Un nutriționist poate cere pacientului să țină un jurnal detaliat al alimentelor consumate pentru a evalua obiceiurile alimentare și nevoile nutriționale.
 • Evaluarea obiceiurilor alimentare: Prin discuții și evaluări detaliate, nutriționistul poate obține informații despre stilul de alimentație, preferințele și restricțiile pacientului.
 • Teste pentru boli sau afecțiuni specifice: În funcție de afecțiunile preexistente ale pacientului, pot fi recomandate teste pentru a evalua impactul nutriției asupra acestor afecțiuni.

Analizele recomandate pot varia în funcție de nevoile individuale ale pacientului și de scopul consultației cu nutriționistul. Aceste analize ajută nutriționistul să înțeleagă nevoile nutriționale ale pacientului și să dezvolte un plan de alimentație personalizat.

Când să mergi la un nutriționist?


Poți consulta un nutriționist atunci când ai obiectivul de a îmbunătăți planul de alimentație pentru a pierde sau crește în greutate sau ai nevoi nutriționale specifice, precum îmbunătățirea stării de sănătate, gestionarea afecțiunilor legate de alimentație, schimbarea stilului de viață, menținerea greutății, sarcina sau alăptarea, întrebări despre alimentație sau complicații de sănătate. Nutriționistul oferă îndrumare personalizată și ajută la dezvoltarea unui plan de alimentație adecvat pentru nevoile tale individuale.

Nutriționist sau dietetician?

Atât “nutriționistul” cât și “dieteticianul” sunt specialiști în domeniul nutriției și dieteticii, dar există unele diferențe în termeni și în pregătirea lor:

Nutriționist:

 • Termenul “nutriționist” poate avea o gamă mai largă de semnificații și poate fi folosit pentru a descrie orice persoană care oferă sfaturi în legătură cu alimentația și nutriția.
 • În anumite regiuni sau țări, termenul “nutriționist” poate fi utilizat mai liber și poate include persoane cu diferite niveluri de formare și certificare în nutriție.

Dietetician:

 • Termenul “dietetician” se referă de obicei la un profesionist care a urmat o pregătire formală și are o educație specifică în domeniul nutriției și dieteticii.
 • Dieteticienii sunt adesea licențiați sau certificați și pot avea pregătire superioară în nutriție sau dietetică.
 • Aceștia sunt în mod obișnuit reglementați mai strict și au abilități avansate în gestionarea nutriției pentru diverse condiții de sănătate.

În general, dacă cauți sfaturi nutriționale sau consiliere pentru o alimentație sănătoasă, atât un nutriționist cât și un dietetician pot oferi sprijin valoros. Dacă ai nevoi specifice legate de sănătate sau urmezi un tratament medical, poate fi recomandat să consulți un dietetician licențiat sau certificat, deoarece aceștia au adesea pregătire mai formală și reglementări stricte.

Ce trebuie să știi înainte să mergi la un nutriționist?


Înainte de a merge la un nutriționist, este important să te pregătești cu următoarele informații:

 • Obiectivele tale: Precizează clar ce îți dorești să obții, fie că este vorba despre pierderea sau creșterea în greutate, îmbunătățirea sănătății generale sau alte scopuri legate de nutriție.
 • Istoricul medical: Furnizează informații detaliate despre orice afecțiuni medicale sau condiții de sănătate pe care le-ai avut sau le ai în prezent.
 • Obiceiurile alimentare: Detaliază modul în care mănânci în mod obișnuit, inclusiv preferințele alimentare, porțiile, frecvența meselor și gustările.
 • Stilul de viață: Descrie nivelul tău de activitate fizică, rutina zilnică și alte aspecte ale stilului de viață care ar putea influența alimentația ta.
 • Medicamente și suplimente: Enumeră toate medicamentele și suplimentele pe care le iei regulat.
 • Preferințele alimentare: Indică alimentele pe care le iubești sau le eviți, alergiile sau intoleranțele alimentare.
 • Întrebări și așteptări: Gândește-te la întrebările pe care le ai și la ceea ce îți dorești să obții de la consultația cu nutriționistul.
 • Experiențele anterioare cu diete: Dacă ai urmat diete în trecut sau ai avut alte experiențe legate de nutriție, împărtășește-le cu nutriționistul.
 • Disponibilitate în orar: Stabilește cât de flexibil poți fi în ceea ce privește programarea consultanței și urmărirea planului de nutriție.
 • Rezultatele anterioare: Dacă ai efectuat teste sau evaluări anterioare ale sănătății, furnizează-le nutriționistului pentru o mai bună înțelegere a situației tale actuale.

Aceste informații vor ajuta nutriționistul să ofere sfaturi personalizate și eficiente, adaptate nevoilor și obiectivelor tale nutriționale.

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute.

Pentru programări telefonice, apelați:

0772 152 442

sau

0772 152 358

Completează formularul de programare:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.