Tratamente fisuri anale, moderne, fără durere – Zalău

Centrul Medical Anastasios Zalău

Ne ajutăm pacienții în tratarea fisurilor anale și a durerilor asociate diagnosticând problema medicală, stabilind un plan de tratament clar, eficient, și asigurându-ne că în final ei se vor simți bine din nou.

Ce sunt și de ce apar fisurile anale?

Fisura anală este definită ca o ruptură a mucoasei la nivelul canalului anal distal. Afectează ambele sexe în mod egal și este localizată predominant la nivelul comisurii posterioare a canalului anal.

Dacă aveți dureri care apar la sfârșitul eliminării scaunului urmate de perioade de acalmie, și urmate de mici sângerări, atunci probabil aveți o fisură anală.

În cadrul clinicii noastre, diagnosticul și tratamentul fisurilor anale este efectuat cu ajutorul celor mai moderne proceduri folosind echipamente medicale performante de specialitate.

Centrul medical Anastasios din Zalău dispune de o echipa medicală specializată în tratamentul fisurilor anale cu o experiență de peste 15 de ani și mii de pacienți tratați la nivel national.

Echipa medicală

doctor-nicoleta-rebrisorean-chirurgie-generala

Dr. Nicoleta Rebrișorean

Medic Primar Chirurgie Generală

 • Atestat în Ultrasonografie Generală
Dr. Danila Dana Ioana

Dr. Dănilă Dana Ioana

Medic Specialist Chirurgie Generală

Metode de tratament:

Sfincterotomia internă a fost acceptată până recent ca o procedură chirurgicală “golden standard” pentru fisura anală cronică. Însă riscul potențial al complicațiilor postoperatorii, inclusiv incontinența gazelor sau a scaunelor, i-a determinat pe chirurgi să se concentreze pe o abordare mai puțin invazivă, cum ar fi sfincterotomia chimică.

Dezavantajele fundamentale ale acestor terapii clasice ca sfincterotomia internă sunt eficacitatea pe termen scurt și frecvent apariția recidivei locale. De aceea, s-a încercat utilizarea unui alt tip de tratament, mai puțin invaziv, cu recuperare rapidă, fără complicații majore și cu rezultate mai bune pe termen lung, și anume, tratamentul cu toxina botulinică tip A.

Nu lăsați fisurile anale să evolueze într-o problemă de sănătate mai gravă.

Deși unguentele și tratamentele convenționale pot funcționa în anumite cazuri, este recomandat să cereți opinia unui specialist pentru a vă asigura că problema medicală nu poate evolua sau genera alte complicații.

Programați-vă pentru o consultație în clinica noastră și noi vă garantăm că veți fi tratat cu toată discreția și atenția de către echipa noastră medicală specializată în tratamentul fisurilor anale.

Cu toții merităm să ne simțim bine și să ne bucurăm de viață fără dureri și disconfort!

Pentru programări, apelați:

0772 152 442

sau

0772 152 358

sau apăsați butonul de mai jos:

Ce spun pacienții despre clinica Anastasios din Zalău?

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinca noastră.

Prețuri:

Nume ServiciuPret (Lei)
Consultație proctologie, fisuri anale250
Control proctologie, fisuri anale150

Prezentare video – Clinica Anastasios Zalău

YouTube player
Întrebări frecvente
Ce înseamnă fisuri anale?

Fisurile anale sunt mici rupturi sau crăpături care se formează în pielea din jurul anusului. Acestea pot provoca disconfort, durere și sângerări în timpul sau după defecare.

Simptomele fisurilor anale pot include durere în timpul sau după defecare, sângerări ușoare la nivelul hârtiei igienice sau pe lenjerie, senzație de arsură sau mâncărime în zona anusului. Dacă ai suspiciuni că ai o fisură anală sau experimentezi simptome similare, este recomandat să consulți un medic pentru a primi un diagnostic corect și pentru a beneficia de tratamentul adecvat în funcție de situația ta.

Care sunt riscurile operației de fisuri anale?

Operația pentru tratarea fisurilor anale poate fi benefică pentru mulți pacienți, dar există și anumite riscuri asociate. Acestea pot include:

 • Infecții: Orice intervenție chirurgicală prezintă un risc de infecție în zona operată. Medicii vor lua măsuri pentru a minimiza acest risc prin utilizarea tehnicilor sterile.
 • Sângerare: Operația poate cauza sângerări în timpul sau după intervenție. Cu toate acestea, sângerarea este de obicei ușoară și se oprește de la sine.
 • Durere: În timpul perioadei de recuperare, poți simți durere sau disconfort în zona intervenției. Medicii pot prescrie medicamente pentru gestionarea durerii.
 • Risc anestezic: Dacă operația necesită anestezie generală sau locală, există întotdeauna riscuri asociate cu administrarea anestezicelor.
 • Reacții la medicamente: Poți avea reacții adverse la medicamentele utilizate în timpul intervenției sau în perioada de recuperare.
 • Reapariția fisurii: Chirurgia nu garantează că o fisură anală nu se va repeta. Uneori, pot apărea fisuri noi sau pot reveni cele vechi.
 • Complicații legate de vindecare: În timpul procesului de vindecare, pot apărea complicații precum formarea excesivă de țesut cicatricial sau probleme cu vindecarea rănii.
 • Incontinență anală: În cazuri rare, operația poate afecta controlul asupra scaunelor, determinând incontinență anală sau scăpări de scaun.

Este important să discuți cu chirurgul sau medicul tău pentru a înțelege în detaliu riscurile și beneficiile operației de fisuri anale, astfel încât să poți lua o decizie informată și să fii pregătit pentru perioada de recuperare.

Care este diferența între fisuri anale și hemoroizi?

Fisurile anale și hemoroizii sunt două afecțiuni distincte care afectează zona rectală și anală, însă au cauze și simptome diferite:

Fisurile anale:

 • Fisurile anale sunt mici rupturi sau crăpături în pielea din jurul anusului.
 • Cauza comună a fisurilor anale este trecerea unor scaune tari sau efortul excesiv în timpul defecației.
 • Simptomele includ durere intensă și înțepături în timpul și după defecație, sângerări ușoare la nivelul hârtiei igienice sau pe lenjerie, senzație de arsură sau mâncărime.
 • Tratamentul poate include modificări ale stilului de viață, creme anestezice sau antiinflamatoare, sau în cazuri mai grave, intervenții chirurgicale.

Hemoroizii:

 • Hemoroizii sunt vene umflate și inflamate situate în zona rectului și a anusului.
 • Cauzele pot include presiunea excesivă în zona abdominală, constipația, statul prelungit pe scaun sau în timpul defecației, sarcina.
 • Simptomele pot cuprinde senzație de disconfort sau durere în timpul defecației, sângerări roșii în timpul sau după defecație, senzație de umflături sau mărirea unor umflături în zona anală.
 • Tratamentul variază în funcție de gravitatea simptomelor și poate include modificări ale stilului de viață, medicamente antiinflamatoare, creme sau unguente pentru reducerea inflamației, proceduri medicale sau intervenții chirurgicale în cazuri severe.

Diferența principală între cele două constă în natura leziunilor. Fisurile anale sunt rupturi în piele, în timp ce hemoroizii sunt vene umflate. Este important să obții un diagnostic corect de la medic pentru a determina dacă ai fisuri anale, hemoroizi sau o altă afecțiune similară. Un specialist poate oferi sfaturi și tratamente adecvate în funcție de situația ta.

Ce pot mânca dacă sufăr de fisuri anale?

Dacă te confrunți cu fisuri anale, adoptarea unei diete echilibrate și bogate în fibre poate fi benefică pentru prevenirea constipației și pentru ușurarea procesului de defecație. Iată câteva alimente pe care le poți include în regimul tău alimentar:

 • Fibre solubile: Acestea oferă suport pentru scaune moi și regulate și le poți găsi în alimente precum ovăzul, orzul, fasolea, lintea, merele, perele și citricele.
 • Fructe: Prunele, piersicile, căpșunile, kiwi și fructele de pădure sunt o sursă bună de fibre și pot contribui la menținerea unui tranzit intestinal sănătos.
 • Legume: Consumă legume precum spanacul, broccoliul, morcovii, conopida și varza pentru a obține fibre și nutrienți esențiali.
 • Cereale integrale: Alege cereale integrale precum pâinea integrală, orezul brun și pastele din făină integrală pentru a-ți crește aportul de fibre.
 • Nuci și semințe: Include în dietă nuci și semințe, cum ar fi semințele de in și chia, pentru a obține fibre și grăsimi sănătoase.
 • Apă: Este important să bei suficientă apă pentru a menține o hidratare corectă și pentru a preveni constipația.
 • Grăsimi sănătoase: Sursele de grăsimi sănătoase, precum uleiul de măsline, avocado și nucile, pot fi incluse în dietă.

Evită alimentele care pot agrava constipația sau irita fisurile anale, cum ar fi alimentele prăjite, picantele, cele bogate în zahăr și lactatele neprocesate. De asemenea, poți discuta cu medicul sau cu un nutriționist pentru a primi recomandări personalizate în funcție de nevoile tale și de gravitatea fisurilor anale.

Ce se poate întâmpla după operația de fisuri anale?

După operația de fisuri anale, există mai multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare în perioada de recuperare:

 • Durere și disconfort: Este normal să experimentezi durere și disconfort în zona intervenției chirurgicale. Medicul îți va prescrie medicamente pentru gestionarea durerii.
 • Sângerare: Poți observa sângerări ușoare în primele zile după operație. Acestea ar trebui să scadă treptat în intensitate.
 • Activitate fizică: Evită activitățile fizice intense în primele săptămâni pentru a permite vindecarea corectă a zonei operate.
 • Alimentație: Anumite alimente pot provoca iritații în perioada de recuperare. Optează pentru o dietă bogată în fibre și ușor de digerat pentru a preveni constipația.
 • Igienă: Menține o igienă riguroasă în zona intervenției pentru a preveni infecțiile. Băile calde pot fi benefice pentru a calma disconfortul și pentru a menține curățenia.
 • Vizite de control: Medicul tău va stabili programul de vizite postoperatorii pentru a monitoriza evoluția vindecării și pentru a se asigura că totul decurge conform planului.
 • Revenirea la activitățile normale: Durata de recuperare poate varia în funcție de tipul de intervenție și de gravitatea fisurii anale. Medicul îți va oferi instrucțiuni clare cu privire la când poți reveni la activitățile normale.
 • Complicații rare: Deși rare, complicațiile pot include infecții, sângerări severe sau formarea excesivă de țesut cicatricial.

Este important să urmezi cu atenție instrucțiunile medicului în perioada de recuperare și să discuți cu el despre orice nelămuriri sau simptome neobișnuite pe care le-ai putea întâmpina. Cu îngrijire adecvată și respectarea indicațiilor medicale, majoritatea pacienților se recuperează bine după operația de fisuri anale.

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute. În clinicile Anastasios tratăm fiecare pacient cu profesionalism, discreție și compasiune.

Pentru programări telefonice, apelați:

0772 152 442

sau

0772 152 358

Completează formularul de programare:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.