Tratamente hemoroizi moderne, minim-invazive, fără durere – Cluj-Napoca

Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

Ne ajutăm pacienții să scape de dureri oferindu-le tratamente pentru hemoroizi de ultimă generație, minim invazive și fără durere, asigurându-ne că în final ei vor fi bine din nou.

tratamente hemoroizi cluj napoca anastasios laser

De ce apar hemoroizii?

 • factorul ereditar, transmis genetic în familie
 • tulburări ale tranzitului intestinal, în special constipația și diareea cronică
 • factorii alimentari, cum ar fi consumul excesiv de condimente
 • alcool sau alte alimente ce duc la iritare în zona anusului și rectului
 • sarcina, nașterea, sindromul premenstrual
 • practicarea sporturilor, cum ar fi ciclismul sau motociclismul, prin prisma poziției
 • alți factori iritativi cum ar fi supozitoarele, cremele, unguentele, sau laxativele iritante

Când trebuie sa mergeți la medic?

 • Atunci când prezentați sângerare anală, este imperativ să vă prezentați la un medic proctolog cât mai repede.
 • Atunci când aveți dureri și disconfort în zona anală, mai ales când mergeți la toaletă.
 • Atunci când mâncărimea din zona anală este prezentă pe o perioadă de timp prelungită.

Centrul Medical Anastasios din Cluj-Napoca dispune de o echipa medicală specializată în tratamentul hemoroizilor, interni sau externi, cu o experiență cumulată de peste 50 de ani și mii de pacienți tratați la nivel national.

Echipa medicală

doctor-nicoleta-rebrisorean-chirurgie-generala

Dr. Nicoleta Rebrișorean

Medic Primar Chirurgie Generală

 • Atestat în Ultrasonografie Generală
dr.-vitalii-mironescu-medic-chirurgie-generala

Dr. Vitalii Mironescu

Medic Specialist Chirurgie Generală

 • Atestat în Ultrasonografie Generală
 • Atestat în Ecografie Vasculară
doctor-melania-ioana-craciun-chirurgie-generala

Dr. Melania-Ioana Crăciun

Medic Primar Chirurgie Generală

 • Atestat in Ultrasonografie Generală
 • Doctor în medicină
 • Excelente abilități în dermato-estetică și dermato-cosmetică
doctor-florin-graur-chirurgie-generala

Dr. Florin Graur

Medic Primar Chirurgie Generală

 • Conferențiar Universitar UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca
 • Doctor în medicină
 • Competență în chirurgie laparoscopică
 • Competență în chirurgie oncologică
 • Supraspecializare în chirurgie hepatică și transplant hepatic
 • Competență în Ecografie generală
Dr.-Danila-Dana-Ioana

Dr. Dănilă Dana Ioana

Medic Specialist Chirurgie Generală

Dr.-Rusz-Fogarasi-Tamas

Dr. Rüsz Fogarasi Tamás

Medic Specialist Chirurgie Generală

 • Chirurgie Laparoscopică Avansată
 • Specializat în Proctologie

Metodele de tratament din clinica noastră:

Scleroterapia – este o metodă prin care se injectează transanal în țesutul hemoroidal o substanță sclerozantă sub formă de soluție sau spumă, iar această substanță va produce inițial o inflamație a venelor hemoroidale urmată de fibroză și retracția hemoroidului.

Termofotocoagularea cu inflaroșu (I.R.C.) – este o procedură terapeutică ce folosește undele infraroșii pentru a produce o arsură termică a vaselor hemoroidale și în același timp fixează mucoasa la planurile adiacente. Impulsurile luminoase sunt controlate și se transmit printr-o sondă specială ce se aplică la polul superior al hemoroidului.

Coagularea cu radiofrecvență – este o tehnică care poate fi folosită atât în stadiile incipiente dar și în stadii avansate sau în complicațiile bolii hemoroidale. De exemplu, coagularea cu pensă bipolară este indicată în tratamentul hemoroizilor interni stadiul 1, atunci când hemoroidul este prins între cele două brațuri ale pensei și apoi se cauterizează.

Ligatura elastică a hemoroizilor interni (R.B.L.) – este o procedură indicată în tratamentul pentru hemoroizi interni de stadiile 2 și 3. Se folosește un anuscop special pentru a ajunge în canalul anal, se aspiră hemoroidul într-un aspirator medical cilindric și se aplică la baza lui un inel elastic de cauciuc. Acest inel de cauciuc aplicat va strangula hemoroidul iar  după o ischemie de câteva ore, adică întreruperea circuitului sangvin din hemoroid, acesta se va necroza și va fi eliminat.

HeLP – Hemorrhoidal Laser Procedure  – este o tehnică de tratament al hemoroizilor interni cu laserul în regim ambulatoriu, fără anestezie. Complicațiile apărute în timpul intervenției au fost într-un procentaj de doar 5% ce face din tehnică HeLP una dintre cele mai indicate metode de tratament al bolii hemoroidale.

Hemoroizi interni și externi, care e diferența?

Diferența dintre ei este foarte mare, mai ales atunci când este vorba despre tratament. De ce?

Hemoroizii interni sunt acoperiți de mucoasă, iar acea structură nu prezintă inervații, și atunci unele intervenții la nivelul hemoroizilor interni pot fi efectuate fără să necesite anestezie.

Hemoroizii externi în schimb au învelișul pielea, care este o structură foarte bine inervată, iar o intervenție la nivelul hemoroizilor externi va necesita obligatoriu o anestezie locală sau regională.

Urgențele în boala hemoroidală

Cea mai des întâlnită complicație a hemoroizilor este tromboza și tromboflebita hemoroidală, extrem de dureroasă și de neplacută. Este important ca în aceste cazuri pacientul să se prezinte la un medic specialist proctolog cât mai repede.

Nu lăsați hemoroizii să evolueze într-o problemă de sănătate mai gravă.

Deși unguentele și tratamentele convenționale pot funcționa în anumite cazuri, este recomandat să cereți opinia unui specialist pentru a vă asigura că problema medicală nu poate evolua sau genera alte complicații.

Programați-vă pentru o consultație în clinica noastră și noi vă garantăm că veți fi tratat cu toată discreția și atenția de către echipa noastră medicală specializată în tratamentul hemoroizilor.

Cu toții merităm să ne simțim bine și să ne bucurăm de viață fără dureri și disconfort!

Pentru programări, apelați:

0771 547 033

sau

0364 969 (tarif normal)

sau apăsați butonul de mai jos:

Ce spun pacienții despre clinica Anastasios din Cluj?

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată cât de mulțumiți sunt de clinica noastră.

Prețuri:
Nume ServiciuPreț (Lei)
Consultație proctologie, hemoroizi250
Control proctologie, hemoroizi150
Scurta prezentare video a clinicii noastre:
YouTube player
Întrebări frecvente
Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii sunt structuri vasculare dilatate localizate în zona rectului și a anusului. Aceștia pot provoca disconfort, durere și sângerări minore. Hemoroizii pot fi interni sau externi, în funcție de locul în care se dezvoltă. Cauzele comune includ presiunea excesivă în zona abdominală, constipația, statul prelungit pe scaun sau în timpul defecației și sarcina. În general, modificări ale stilului de viață, o alimentație echilibrată, hidratarea corespunzătoare și exercițiile fizice pot ajuta la prevenirea și gestionarea simptomelor de hemoroizi. În cazuri mai severe, poate fi necesară intervenția medicală.

Care este cel mai bun tratament pentru hemoroizi?

Tratamentul pentru hemoroizi depinde de gravitatea simptomelor și de tipul de hemoroizi. În cazul simptomelor ușoare până la moderate, modificările stilului de viață pot fi eficiente, inclusiv o dietă bogată în fibre, hidratare adecvată și evitarea efortului excesiv în timpul defecației. Medicamentele topice precum cremele sau unguentele pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii.

În cazuri mai severe sau atunci când alte metode nu sunt eficiente, pot fi recomandate proceduri medicale. Acestea pot include ligatura cu bandă de cauciuc, injecții sclerozante sau cauterizarea pentru hemoroizii interni. Pentru hemoroizii externi dureroși sau trombozați, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru eliminarea lor.

Este crucial să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice decizie privind tratamentul. Un specialist vă poate ajuta să evaluați opțiunile și să decideți cea mai bună cale de acțiune în funcție de situația dumneavoastră individuală.

Cum să scap de hemoroizi?

Dacă te confrunți cu hemoroizi și dorești să explorezi opțiunile de tratament medical, iată câteva posibilități:

– Scleroterapia: Aceasta este o procedură în care se injectează o substanță în venele hemoroidale, determinându-le să se închidă. Această metodă este adesea utilizată pentru hemoroizii interni.

– Ligatura cu bandă de cauciuc: Prin această procedură, o bandă elastică este plasată la baza unui hemoroid pentru a reduce fluxul de sânge către el. Hemoroidul se micșorează și cade în câteva zile.

– Coagularea cu infraroșu sau laser: Acest tratament utilizează lumină infraroșie sau laser pentru a coagula venele hemoroidale, reducând astfel inflamația și durerea.

– Intervenția chirurgicală: În cazurile severe sau când alte tratamente nu sunt eficiente, intervenția chirurgicală poate fi necesară. Chirurgul poate elimina hemoroizii interni sau externi prin diverse proceduri.

– Hemoroidectomie: Acesta este un tip de intervenție chirurgicală în care se înlătură hemoroizii externi sau interni. Aceasta poate fi o opțiune pentru hemoroizii mari sau pentru cei care nu răspund la alte tratamente.

– Hemoroidopexie: O procedură minim invazivă care implică ridicarea și fixarea hemoroizilor într-o poziție normală. Este utilizată în special pentru hemoroizii interni.

– Medicamente prescrise: Medicul poate prescrie medicamente, cum ar fi cremele sau unguentele cu steroizi, pentru a reduce inflamația și disconfortul.

– Analgezice și antiinflamatoare: Aceste medicamente pot ajuta la ameliorarea durerii și inflamației asociate cu hemoroizii.

– Consultații și monitorizare: Medicul poate stabili un plan de tratament personalizat și poate monitoriza evoluția simptomelor pentru a ajusta tratamentul, dacă este necesar.

Amintește-ți că cel mai potrivit tratament depinde de severitatea și tipul hemoroizilor tăi, precum și de recomandările medicului. Discută cu un specialist pentru a determina ce opțiune de tratament este cea mai adecvată în cazul tău.

Care este cea mai bună cremă pentru hemoroizi?

În alegerea unei creme pentru hemoroizi, este important să consulți medicul pentru recomandări personalizate, deoarece fiecare persoană și situație medicală sunt diferite. Cu toate acestea, există mai multe creme disponibile pe piață care pot ajuta la ameliorarea disconfortului și a inflamației asociate cu hemoroizii.

Cremele pentru hemoroizi pot conține ingrediente precum lidocaina (pentru a reduce senzația de durere), hidrocortizonul (pentru a diminua inflamația) sau substanțe naturale ca aloe vera sau extracte de plante. Unele creme pot fi destinate utilizării externe, în timp ce altele pot fi potrivite și pentru utilizarea internă.

Înainte de a utiliza orice cremă, asigură-te să citești cu atenție eticheta, să urmezi instrucțiunile de utilizare și să eviți substanțele la care ai alergii cunoscute. Iar cel mai important, cere sfatul medicului pentru a alege produsul potrivit pentru situația ta specifică.

Bicarbonatul pentru hemoroizi?

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietățile sale de calmare și neutralizare a acidității, dar nu există suficiente dovezi medicale care să susțină utilizarea sa directă pentru tratarea hemoroizilor. Utilizarea bicarbonatului de sodiu în zona sensibilă a hemoroizilor poate provoca iritații și disconfort.

Dacă te confrunți cu simptome de hemoroizi, cel mai înțelept ar fi să consulți medicul pentru a primi sfaturi și recomandări adecvate. Există tratamente medicale și soluții mai bine documentate și adaptate pentru gestionarea simptomelor hemoroizilor. Oricând încerci o soluție nouă sau tratament alternativ, este important să discuți cu un profesionist medical pentru a evita complicațiile și pentru a asigura sănătatea ta.

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute. În clinicile Anastasios tratăm fiecare pacient cu profesionalism, discreție și compasiune.

Pentru programări telefonice, apelați:

0771 547 033

Completează formularul de programare:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.