Tratamente hemoroizi moderne, minim-invazive, fără durere – Cluj-Napoca

Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

Ne ajutăm pacienții să scape de dureri oferindu-le tratamente pentru hemoroizi de ultimă generație, minim invazive și fără durere, asigurându-ne că în final ei vor fi bine din nou.

tratamente hemoroizi cluj napoca anastasios laser

De ce apar hemoroizii?

  • factorul ereditar, transmis genetic în familie
  • tulburări ale tranzitului intestinal, în special constipația și diareea cronică
  • factorii alimentari, cum ar fi consumul excesiv de condimente
  • alcool sau alte alimente ce duc la iritare în zona anusului și rectului
  • sarcina, nașterea, sindromul premenstrual
  • practicarea sporturilor, cum ar fi ciclismul sau motociclismul, prin prisma poziției
  • alți factori iritativi cum ar fi supozitoarele, cremele, unguentele, sau laxativele iritante

Când trebuie sa mergeți la medic?

  • Atunci când prezentați sângerare anală, este imperativ să vă prezentați la un medic proctolog cât mai repede.
  • Atunci când aveți dureri și disconfort în zona anală, mai ales când mergeți la toaletă.
  • Atunci când mâncărimea din zona anală este prezentă pe o perioadă de timp prelungită.

Centrul Medical Anastasios din Cluj-Napoca dispune de o echipa medicală specializată în tratamentul hemoroizilor, interni sau externi, cu o experiență cumulată de peste 50 de ani și mii de pacienți tratați la nivel national.

Echipa medicală

doctor-nicoleta-rebrisorean-chirurgie-generala

Dr. Nicoleta Rebrișorean

Medic Primar Chirurgie Generală

  • Atestat în Ultrasonografie Generală
doctor-vitalii-mironescu-chirurgie-generala

Dr. Vitalii Mironescu

Medic Specialist Chirurgie Generală

  • Atestat în Ultrasonografie Generală
  • Atestat în Ecografie Vasculară
doctor-melania-ioana-craciun-chirurgie-generala

Dr. Melania-Ioana Crăciun

Medic Primar Chirurgie Generală

  • Atestat in Ultrasonografie Generală
  • Doctor în medicină
  • Excelente abilități în dermato-estetică și dermato-cosmetică
doctor-florin-graur-chirurgie-generala

Dr. Florin Graur

Medic Primar Chirurgie Generală

  • Conferențiar Universitar UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca
  • Doctor în medicină
  • Competență în chirurgie laparoscopică
  • Competență în chirurgie oncologică
  • Supraspecializare în chirurgie hepatică și transplant hepatic
  • Competență în Ecografie generală

Metodele de tratament din clinica noastră:

Scleroterapia – este o metodă prin care se injectează transanal în țesutul hemoroidal o substanță sclerozantă sub formă de soluție sau spumă, iar această substanță va produce inițial o inflamație a venelor hemoroidale urmată de fibroză și retracția hemoroidului.

Termofotocoagularea cu inflaroșu (I.R.C.) – este o procedură terapeutică ce folosește undele infraroșii pentru a produce o arsură termică a vaselor hemoroidale și în același timp fixează mucoasa la planurile adiacente. Impulsurile luminoase sunt controlate și se transmit printr-o sondă specială ce se aplică la polul superior al hemoroidului.

Coagularea cu radiofrecvență – este o tehnică care poate fi folosită atât în stadiile incipiente dar și în stadii avansate sau în complicațiile bolii hemoroidale. De exemplu, coagularea cu pensă bipolară este indicată în tratamentul hemoroizilor interni stadiul 1, atunci când hemoroidul este prins între cele două brațuri ale pensei și apoi se cauterizează.

Ligatura elastică a hemoroizilor interni (R.B.L.) – este o procedură indicată în tratamentul pentru hemoroizi interni de stadiile 2 și 3. Se folosește un anuscop special pentru a ajunge în canalul anal, se aspiră hemoroidul într-un aspirator medical cilindric și se aplică la baza lui un inel elastic de cauciuc. Acest inel de cauciuc aplicat va strangula hemoroidul iar  după o ischemie de câteva ore, adică întreruperea circuitului sangvin din hemoroid, acesta se va necroza și va fi eliminat.

HeLP – Hemorrhoidal Laser Procedure  – este o tehnică de tratament al hemoroizilor interni cu laserul în regim ambulatoriu, fără anestezie. Complicațiile apărute în timpul intervenției au fost într-un procentaj de doar 5% ce face din tehnică HeLP una dintre cele mai indicate metode de tratament al bolii hemoroidale.

HAL sau ligatura arterei hemoroidale – este o tehnică asemănătoare cu tratamentul prin laser HeLP. Se depistează ramurile arteriale cu ajutorul aparatului Doppler, după care se întrerupe vascularizația pedicolului hemoroidal prin mai multe suturi, efectuându-se în același timp și mucopexie.

Laser hemoroidoplastia (LHP) – este una din cele mai noi metode de tratament în boala hemoroidală, având indicație în tratamentul hemoroizilor interni stadiile 2, 3 și 4. Este și una din puținele alternative de tratament atunci când pacientului i se indică hemoroidectomia clasică prin intervenție chirurgicală cu anestezie. Laser hemoroidoplastia este recomandată în special atunci când există o boală hemoroidală mixtă, adică avem hemoroizi interni și externi în același timp.

Hemoroidopexia cu staplerul – este o tehnica de tratament care se aseamănă cu hemoroidectomia clasică, dar secțiunea și șutura hemoroizilor se efectuează cu o pensă specială care în același timp secționează circular hemoroizii și suturează cu agrafe metalice.

Hemoroidectomia clasică excizională – este o tehnică care își menține poziția importantă în tratamentul hemoroizilor, dar pierde teren progresiv datorită metodelor noi apărute. Indicația de tratament se impune unde există hemoroizi interni de gradul 3 asociat cu hemoroizi externi, și desigur indicația de baza la hemoroizii interni de stadiul 4.

Hemoroizi interni și externi, care e diferența?

Diferența dintre ei este foarte mare, mai ales atunci când este vorba despre tratament. De ce?

Hemoroizii interni sunt acoperiți de mucoasă, iar acea structură nu prezintă inervații, și atunci unele intervenții la nivelul hemoroizilor interni pot fi efectuate fără să necesite anestezie.

Hemoroizii externi în schimb au învelișul pielea, care este o structură foarte bine inervată, iar o intervenție la nivelul hemoroizilor externi va necesita obligatoriu o anestezie locală sau regională.

Urgențele în boala hemoroidală

Cea mai des întâlnită complicație a hemoroizilor este tromboza și tromboflebita hemoroidală, extrem de dureroasă și de neplacută. Este important ca în aceste cazuri pacientul să se prezinte la un medic specialist proctolog cât mai repede.

Nu lăsați hemoroizii să evolueze într-o problemă de sănătate mai gravă.

Deși unguentele și tratamentele convenționale pot funcționa în anumite cazuri, este recomandat să cereți opinia unui specialist pentru a vă asigura că problema medicală nu poate evolua sau genera alte complicații.

Programați-vă pentru o consultație în clinica noastră și noi vă garantăm că veți fi tratat cu toată discreția și atenția de către echipa noastră medicală specializată în tratamentul hemoroizilor.

Cu toții merităm să ne simțim bine și să ne bucurăm de viață fără dureri și disconfort!

Pentru programări, apelați:

0771 547 033

sau

0364 969 (tarif normal)

sau apăsați butonul de mai jos:

Ce spun pacienții despre clinica Anastasios din Cluj?

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată cât de mulțumiți sunt de clinica noastră.

Prețuri:
Nume ServiciuPreț (Lei)
Consultație proctologie, hemoroizi250
Control proctologie, hemoroizi150
Scurta prezentare video a clinicii noastre:
YouTube player

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute. În clinicile Anastasios tratăm fiecare pacient cu profesionalism, discreție și compasiune.

Pentru programări telefonice, apelați:

0771 547 033

Completează formularul de programare: