Tratamente fisuri anale, moderne, fără durere – Cluj-Napoca

Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

Ne ajutăm pacienții în tratarea fisurilor anale și a durerilor asociate diagnosticând problema medicală, stabilind un plan de tratament clar, eficient, și asigurându-ne că în final ei se vor simți bine din nou.

Ce sunt și de ce apar fisurile anale?

Fisura anală este definită ca o ruptură a mucoasei la nivelul canalului anal distal. Afectează ambele sexe în mod egal și este localizată predominant la nivelul comisurii posterioare a canalului anal.

Dacă aveți dureri care apar la sfârșitul eliminării scaunului urmate de perioade de acalmie, și urmate de mici sângerări, atunci probabil aveți o fisură anală.

În cadrul clinicii noastre, diagnosticul și tratamentul fisurilor anale este efectuat cu ajutorul celor mai moderne proceduri folosind echipamente medicale performante de specialitate.

Centrul medical Anastasios din Cluj-Napoca dispune de o echipa medicală specializată în tratamentul fisurilor anale cu o experiență cumulată de peste 50 de ani și mii de pacienți tratați la nivel national.

Echipa medicală

doctor-melania-ioana-craciun-chirurgie-generala

Dr. Melania-Ioana Crăciun

Medic Primar Chirurgie Generală

 • Atestat in Ultrasonografie Generală
 • Doctor în medicină
 • Excelente abilități în dermato-estetică și dermato-cosmetică
doctor-nicoleta-rebrisorean-chirurgie-generala

Dr. Nicoleta Rebrișorean

Medic Primar Chirurgie Generală

 • Atestat în Ultrasonografie Generală
dr.-vitalii-mironescu-medic-chirurgie-generala

Dr. Vitalii Mironescu

Medic Specialist Chirurgie Generală

 • Atestat în Ultrasonografie Generală
 • Atestat în Ecografie Vasculară
doctor-florin-graur-chirurgie-generala

Dr. Florin Graur

Medic Primar Chirurgie Generală

 • Conferențiar Universitar UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca
 • Doctor în medicină
 • Competență în chirurgie laparoscopică
 • Competență în chirurgie oncologică
 • Supraspecializare în chirurgie hepatică și transplant hepatic
 • Competență în Ecografie generală

Metode de tratament:

Sfincterotomia internă a fost acceptată până recent ca o procedură chirurgicală “golden standard” pentru fisura anală cronică. Însă riscul potențial al complicațiilor postoperatorii, inclusiv incontinența gazelor sau a scaunelor, i-a determinat pe chirurgi să se concentreze pe o abordare mai puțin invazivă, cum ar fi sfincterotomia chimică.

Dezavantajele fundamentale ale acestor terapii clasice ca sfincterotomia internă sunt eficacitatea pe termen scurt și frecvent apariția recidivei locale. De aceea, s-a încercat utilizarea unui alt tip de tratament, mai puțin invaziv, cu recuperare rapidă, fără complicații majore și cu rezultate mai bune pe termen lung, și anume, tratamentul cu toxina botulinică tip A.

Tratamentul fisurilor anale cu toxina botulinică tip A

Recent, toxina botulinică a fost folosită cu succes în tratamentul fisurii anale acute sau cronice. Este deja cunoscut că injecția cu toxina botulinica duce la “paralizia” pe termen scurt a musculaturii, în acest caz a sfincterului anal, rezultând o scădere a tonusului, respectiv o sfincterotomie chimică temporară. Această relaxare permite o mai bună irigare cu sânge a zonei afectate, pe o perioadă de aproximativ trei luni, suficient cât să se producă vindecarea fisurii anale.

Injecția cu toxină botulinică reprezintă o modalitate de tratament mai puțin invazivă decât sfincterotomia chirurgicală, cu un timp de recuperare imediat, cu o rată de success mult mai mare și care poate fi repetată fără complicații.

Acest tip de tratament poate fi executat cu succes în cadrul Centrului Medical Anastasios din Cluj-Napoca de către Dr. Melania-Ioana Crăciun, medic primar chirurgie generală și doctor în medicină.

Nu lăsați fisurile anale să evolueze într-o problemă de sănătate mai gravă.

Deși unguentele și tratamentele convenționale pot funcționa în anumite cazuri, este recomandat să cereți opinia unui specialist pentru a vă asigura că problema medicală nu poate evolua sau genera alte complicații.

Programați-vă pentru o consultație în clinica noastră și noi vă garantăm că veți fi tratat cu toată discreția și atenția de către echipa noastră medicală specializată în tratamentul fisurilor anale.

Cu toții merităm să ne simțim bine și să ne bucurăm de viață fără dureri și disconfort!

Pentru programări, apelați:

0771 547 033

sau

0364 969 (tarif normal)

sau apăsați butonul de mai jos:

Ce spun pacienții despre clinica Anastasios din Cluj?

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată cât de mulțumiți sunt de clinica noastră.

Prețuri:

Nume ServiciuPret (Lei)
Consultație proctologie, fisuri anale250
Control proctologie, fisuri anale150

Prezentare video – Tratamentul fisurilor anale

YouTube player

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute. În clinicile Anastasios tratăm fiecare pacient cu profesionalism, discreție și compasiune.

Pentru programări telefonice, apelați:

0771 547 033

Completează formularul de programare: