Tratamente varice minim-invazive, fără durere – Cluj-Napoca

Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

Ne ajutăm pacienții să scape de varice, stabilind un plan de tratament clar și eficient ca în final ei să se bucure din nou de picioare sănătoase, estetice și fără durere.

Tratament Varice

Prezența varicelor poate fi o problemă medicală de natură estetică sau poate fi însoțită de durere, senzație de arsură și chiar dezvoltarea infecțiilor. Indiferent de situație, aceasta poate fi rezolvată cu ușurință și în siguranță în cadrul clinicii noastre.

Experiența noastră în metode de tratament ambulator (non-chirurgical) a dovedit că acestea sunt tratamente sigure, eficiente și fără durere pentru pacient.

Rezultate vizibile cu tehnici minim-invazive și fără durere.

Centrul medical Anastasios din Cluj-Napoca dispune de o echipă medicală specializată în tratamentul varicelor si a altor afecțiuni flebologice cu o experiență de peste 30 de ani și mii de pacienți tratați cu succes la nivel național.

Medici specializați în tratamentul varicelor

dr.-vitalii-mironescu-medic-chirurgie-generala

Dr. Vitalii Mironescu

Medic Specialist Chirurgie Generală

 • Competență în Ultrasonografie Generală
 • Atestat în Ecografie Vasculară
doctor-nicoleta-rebrisorean-chirurgie-generala

Dr. Nicoleta Rebrișorean

Medic Primar Chirurgie Generală

 • Competență în Ultrasonografie Generală
doctor-template-anastasios

Dr. Șandor Raul

Medic Primar Chirurgie Generală

 • Atestat în Ecografie Vasculară

Metode de tratament:

Tratamentul pentru varice cu LASER – ablația endovenoasă este un tratament minim invaziv ghidat de imagini. Folosește radiofrecvența sau energia laserului pentru a cauteriza (arde) și a închide venele anormale care duc la varice (vene varicoase). Tratamentul este unul minim invaziv, fără durere, fără cicatrici iar recuperare este imediată oferind rezultate spectaculoase și de lungă durată.
Tratamentul pentru varice cu substanță activă (Scleroterapia) – în loc să îndepărteze vena bolnavă utilizând o procedură chirurgicală invazivă, tratamentul cu substanță activă face ca vena să se dizolve și să fie absorbită în organism fără anestezie, incizii și durere. Când substanța intră în contact cu pereții venei, are loc o reacție de micșorare imediată, iar la sfârșitul procesului aceasta duce la absorbția vaselor de sânge în corp și în final la dispariția lor.

Metodele inovatoare de tratament utilizate in clinica noastră permit venelor deranjante și inestetice să dispară fără a necesita intervenții chirurgicale.

Pentru aceste intervenții nu este nevoie de anestezie generală sau locală, iar pacientul poate reveni la activitățile sale de zi cu zi imediat după fiecare ședință de tratament.

Lăsate netratate, varicele pot provoca, în cazuri rare, cheaguri de sânge care vă pun viața în pericol. Programați-vă pentru o consultație inițială în clinica noastră și noi vă garantăm că veți beneficia de toată atenția echipei noastre medicale în tratamentul varicelor.

Pentru programări, apelați:

0771 547 033

sau

0364 969 (tarif normal)

sau apăsați butonul de mai jos:

Ce spun pacienții despre clinica Anastasios din Cluj?

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată cât de mulțumiți sunt de clinica noastră.

Prețuri:

Nume ServiciuPreț (Lei)
Consultație varice270
Control varice150
Consultație și Ecografie Doppler venos 1 membru390
Consultație și Ecografie Doppler venos 2 membre450
Consultație și Ecografie Doppler arterial 1 membru390
Consultație și Ecografie Doppler arterial 2 membre450
Tratamentul varicelor prin LASER (ablația endovenoasă)Dr. Vitalii Mironescu
YouTube player

Tratamentul varicelor prin scleroterapie | Dr. Nicoleta Rebrișorean

YouTube player
Întrebări frecvente
Ce medic tratează varicele?

Varicele sunt tratate de către medici specializați în chirurgie vasculară sau flebologie. Chirurgii vasculari sunt specializați în tratarea afecțiunilor sistemului circulator, inclusiv varicele. De asemenea, medicii flebologi se concentrează pe diagnosticarea și tratamentul problemelor venoase, inclusiv varicele. Dacă te confrunți cu varice, este recomandat să consulți un chirurg vascular sau un medic flebolog pentru evaluare și tratament potrivit situației tale.

Ce sunt varicele?

Varicele reprezintă vene dilatate, mărite și turtite care apar de obicei la nivelul membrelor inferioare. Aceasta se întâmplă atunci când valvele venoase nu funcționează corespunzător, ceea ce duce la o acumulare a sângelui în venele superficiale. Acest lucru poate provoca umflături, senzație de greutate sau durere în picioare. Varicele pot varia în dimensiune și aspect, de la vene subțiri și ușor vizibile până la vene mai groase și proeminente. Ele pot fi cauzate de factori precum moștenirea genetică, sarcina, obezitatea, statul prelungit în picioare sau pe scaun, și pot prezenta riscul de complicații cum ar fi inflamații, ulcere venoase sau sângerări. Tratamentul varicelor poate include schimbări de stil de viață, compresie medicală, proceduri minim invazive sau intervenții chirurgicale, în funcție de severitatea cazului. Dacă ai suspiciuni cu privire la varice, consultă un medic specializat pentru evaluare și consiliere adecvată.

Ce să fac dacă am varice?

Dacă ai varice, este important să iei câteva măsuri pentru a-ți menține sănătatea venelor și pentru a ameliora simptomele. Iată câteva sfaturi:

 • Consultă medicul: Cea mai importantă acțiune este să consulți un medic specializat în chirurgie vasculară sau flebologie pentru o evaluare a situației tale și recomandări specifice.
 • Adoptă un stil de viață sănătos: Menține o greutate sănătoasă, fă exerciții fizice regulate și evită statul prelungit în picioare sau pe scaun. Mișcarea ajută la stimularea circulației sângelui în picioare.
 • Evită hainele strâmte: Hainele strâmte în zona taliei, abdomenului și a picioarelor pot restricționa fluxul sângelui și poate agrava varicele.
 • Utilizează compresie: Încercarea de a purta ciorapi sau dresuri compresive poate ajuta la susținerea venelor și la reducerea umflăturilor și a durerilor.
 • Evită expunerea la căldură: Evită să stai în locuri foarte calde și expuse la soare prea mult timp, deoarece căldura poate agrava dilatarea venelor.
 • Hidratează-te: Consumul adecvat de apă ajută la menținerea unei circulații bune a sângelui și a sănătății venelor.
 • Tratamente medicale: În funcție de gravitatea varicelor, medicul îți poate recomanda proceduri minim invazive sau intervenții chirurgicale pentru tratarea lor.
 • Monitorizează simptomele: Fii atent la orice schimbare în simptomele tale sau dacă apar complicații precum inflamații sau sângerări. Raportează orice problemă medicului tău.

Este important să primești îngrijiri medicale adecvate și să urmezi sfaturile medicului tău pentru a gestiona varicele în mod corespunzător și pentru a evita posibile complicații.

Ce înseamnă ulcer varicos?

Ulcerul varicos este o afecțiune medicală care apare ca urmare a complicațiilor asociate cu varicele. Varicele sunt vene dilatate și mărite care pot apărea la nivelul membrelor inferioare din cauza slăbirii valvelor venoase și acumulării de sânge în venele superficiale. Când această acumulare de sânge în vene devine severă, poate duce la deteriorarea pielii și la apariția unor răni deschise numite ulcer varicos

Care este perioada de odihnă după operația de varice?

Perioada de odihnă după operația de varice poate varia în funcție de tipul de intervenție chirurgicală efectuată și de evoluția fiecărui pacient în parte. În general, este recomandat să urmezi sfaturile medicului tău pentru a asigura o recuperare corespunzătoare. Iată o orientare generală:

 • Recuperare imediată post-operatorie: După operația de varice, poți fi supus unei perioade de supraveghere în clinică sau într-un mediu medical pentru a monitoriza starea ta imediată.
 • Odihnă acasă: În primele zile după operație, este important să acorzi corpului tău timpul necesar pentru a se vindeca. De obicei, este recomandat să eviți activitățile intense și să stai în repaus relativ.
 • Mișcare ușoară: Chirurgii pot recomanda mișcarea ușoară, cum ar fi plimbările scurte, pentru a menține circulația sângelui și a preveni complicațiile. Cu toate acestea, evită efortul fizic excesiv sau activitățile care pot pune presiune suplimentară asupra zonelor operare.
 • Ciorapi compresivi: Poți fi sfătuit să porți ciorapi compresivi pentru a ajuta la reducerea umflăturilor și pentru a susține sistemul venos.
 • Evită expunerea la căldură: În primele zile după operație, evită expunerea prelungită la căldură, băi calde sau saune, deoarece acestea pot crește umflarea și sângerarea.
 • Alimentație sănătoasă: Consumă o dietă echilibrată și bine hidratată pentru a susține vindecarea.
 • Urmărește indicațiile medicului: Respectă orice restricții sau recomandări date de medicul tău privind mișcarea, igiena și alte aspecte legate de recuperare.

Este important să ai răbdare și să acorzi atenție semnelor de recuperare, cum ar fi reducerea umflăturilor și a durerii, vindecarea treptată a zonei operației și îmbunătățirea stării generale. Dacă apar orice semne de complicații sau îngrijorări, contactează imediat medicul tău pentru sfaturi suplimentare.

Care este prețul unei operații de varice?

Costul unei operații de varice poate varia considerabil în funcție de mai mulți factori, inclusiv orașul, gradul de severitate al varicelor, tipul de intervenție chirurgicală, experiența medicului și facilitățile clinice.

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute.

Pentru programări telefonice, apelați:

0771 547 033

Completează formularul de programare:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.