Anestezie și Terapie Intensivă Cluj-Napoca

Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

În cadrul specializării de Anestezie și Terapie Intensivă din Cluj-Napoca, asigurăm îngrijire de specialitate perioperatorie, intraoperatorși postoperator pacienților supuși intervențiilor medicale.

Consultațiile interdisciplinare ante-operatorii și post-operatorii sunt asigurate în clinica noastră de o echipă de îngrijire complexă și colaborează cu medicii dumneavoastră, asigurând un grad ridicat de profesionalism și competență, pentru un parcurs sigur al pacienților către vindecare.

Implicarea echipei ATI în intervențiile tuturor specialităților clinicii, dedicația și competența sunt importante pentru evoluția sănătății dumneavoastră.

Echipa medicală de anestezie și terapie intensivă

Dr. Georgeta Diaconescu

Medic Specialist Anestezie și Terapie Intensivă

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute.
Programați-vă pentru o consultație în clinica noastră și noi vă garantăm că veți fi tratat cu toată discreția și atenția pe care o meritați de către echipa noastră medicală.

Pentru programări, apelați:

0771 547 033

sau

0364 969 (tarif normal)

sau apăsați butonul de mai jos:

Ce spun pacienții despre clinica Anastasios din Cluj?

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată cât de mulțumiți sunt de clinica noastră.

Prețuri:

Nume ServiciuPreț (Lei)
Consultație200
Scurta prezentare video a clinicii noastre:
YouTube player
Întrebări frecvente
Ce înseamnă terapie intensivă?

Terapia intensivă, cunoscută și sub denumirea de unitate de terapie intensivă sau unitate de îngrijire intensivă, este o secție specializată dintr-un spital destinată îngrijirii și monitorizării pacienților grav bolnavi, care necesită supraveghere medicală constantă și tratament intensiv. Această secție este echipată cu echipamente și personal medical specializat pentru a oferi îngrijire medicală intensivă și intervenții imediate pentru pacienții cu afecțiuni critice sau a căror viață este în pericol.

Pacienții care sunt admiși în terapie intensivă pot avea afecțiuni precum insuficiență cardiacă severă, insuficiență respiratorie acută, accident vascular cerebral, traume grave, sepsis sau alte afecțiuni critice. Obiectivul terapiei intensive este de a susține funcțiile vitale ale pacientului, de a trata afecțiunile grave și de a ajuta la recuperarea lor. Aceasta este o parte esențială a îngrijirii medicale în cadrul spitalelor pentru a asigura că pacienții cu nevoi medicale urgente și complexe primesc îngrijirea adecvată și supravegherea necesară.

Ce se întâmplă la terapie intensivă?

Într-o unitate de terapie intensivă (UTI), pacienții grav bolnavi sau cu afecțiuni critice primesc îngrijire și monitorizare constantă. Echipa medicală specializată monitorizează semnele vitale, administrează tratament medical intensiv, oferă suport respirator și alte intervenții imediate. Comunicarea cu familia, ajustarea tratamentului, gestionarea durerii și disconfortului sunt, de asemenea, componente esențiale ale îngrijirii în terapie intensivă. Scopul este de a susține funcțiile vitale ale pacientului și de a trata afecțiunile grave sau critice.

Ai voie să stai în terapie intensivă cu pacientul?

În unitățile de terapie intensivă accesul membrilor familiei sau a celor apropiați în timpul îngrijirii pacientului poate fi restricționat sau controlat din motive de siguranță medicală și pentru a asigura că pacientul primește îngrijirea adecvată.

De obicei, vizitele sunt limitate sau strict controlate pentru a asigura un mediu steril și o concentrare neîntreruptă asupra îngrijirii medicale critice a pacientului. În anumite situații sau sub anumite condiții, vizitele limitate pot fi permise. De exemplu, unele spitale permit vizite scurte și regulate ale membrilor familiei în cazul pacienților critici, pentru a oferi sprijin emoțional și moral atât pacientului, cât și familiei.

Este important să comunicați direct cu personalul medical al spitalului în care se află pacientul pentru a obține informații specifice cu privire la politica vizitelor în terapia intensivă. Aceștia vă vor putea oferi informații exacte și actualizate privind orice restricții sau permisiuni pentru prezența în terapie intensivă.

Care este diferența între reanimare și terapie intensivă?

Reanimarea și terapia intensivă sunt două concepte strâns legate, dar distincte, care se referă la îngrijirea pacienților cu afecțiuni critice sau grave. Iată diferențele cheie dintre acești doi termeni:

Reanimare (resuscitare):

  • Reanimarea se referă la acțiunile și procedurile imediate luate pentru a restabili funcțiile vitale în cazul unui stop cardiac sau respirator.
  • Aceasta implică aplicarea manevrelor de resuscitare cardiopulmonară (RCP), administrarea de șocuri electrice (defibrilație), intubarea pentru asigurarea căilor respiratorii și alte intervenții urgente.
  • Scopul principal al reanimării este de a restabili circulația și respirația într-o situație de urgență și de a salva viața pacientului.

Terapie Intensivă:

  • Terapia intensivă se referă la îngrijirea medicală continuă și specializată oferită pacienților grav bolnavi sau cu afecțiuni critice, într-o unitate de terapie intensivă (UTI) sau unitate similară.
  • Aceasta implică monitorizarea constantă a semnelor vitale, administrarea de tratament medical intensiv, gestionarea funcțiilor vitale, suport respirator (dacă este necesar) și alte intervenții medicale complexe.
  • Scopul terapiei intensive este de a susține și de a gestiona pacienții cu afecțiuni grave pe termen lung, nu doar în situații de urgență.

În esență, reanimarea se referă la acțiunile imediate luate într-o situație de urgență pentru a restabili funcțiile vitale, în timp ce terapia intensivă se referă la îngrijirea continuă și specializată oferită pacienților cu afecțiuni grave sau critice într-o unitate specializată. Uneori, un pacient poate necesita atât reanimare cât și terapie intensivă, dar acestea sunt două etape diferite în procesul de îngrijire medicală.

Când ajungi la terapie intensivă?

Pacienții ajung în terapie intensivă atunci când prezintă afecțiuni grave, critice sau complexe care necesită îngrijire medicală intensivă și supraveghere constantă. Aceasta poate include afecțiuni critice, traume grave, complicații ale bolilor cronice, tratamente sau proceduri complexe sau intervenții chirurgicale majore. Decizia de a transfera un pacient în terapie intensivă se bazează pe evaluarea stării de sănătate și a nevoilor medicale imediate ale pacientului.

În clinicile Anastasios tratăm fiecare pacient cu profesionalism, discreție și compasiune.

Pentru programări telefonice, apelați:

0771 547 033

Completează formularul de programare:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.