Tratamente hemoroizi Bacău

Centrul Medical Anastasios Bacău

În cadrul specializării de Tratamente hemoroizi din Bacău, ne ajutăm pacienții să scape de hemoroizi stabilind un tratament clar si eficient, asigurându-ne că în final ei vor fi bine din nou.

tratamente hemoroizi bacau anastasios laser

De ce apar hemoroizii?

  • factorul ereditar, transmis genetic în familie
  • tulburări ale tranzitului intestinal, în special constipația și diareea cronică
  • factorii alimentari, cum ar fi consumul excesiv de condimente
  • alcool sau alte alimente ce duc la iritare în zona anusului și rectului
  • sarcina, nașterea, sindromul premenstrual
  • practicarea sporturilor, cum ar fi ciclismul sau motociclismul, prin prisma poziției
  • alți factori iritativi cum ar fi supozitoarele, cremele, unguentele, sau laxativele iritante

Hemoroizii interni și externi

Anatomic, hemoroizii sunt de două tipuri, hemoroizi interni și hemoroizi externi. Hemoroizii interni sunt localizați la aproximativ 4 cm de la marginea anală spre interior, iar hemoroizii externi sunt în jurul anusului sub piele. Diferența dintre ei este foarte mare, mai ales când este vorba despre tratament. Din ce cauză?

Hemoroizii interni sunt acoperiți de mucoasă, iar acea structură nu prezintă inervații, adică unele intervenții la nivelul hemoroizilor interni pot fi efectuate fără să necesite anestezie.

Hemoroizii externi în schimb au învelișul pielea, care este o structură foarte bine inervată, iar o intervenție la nivelul hemoroizilor externi va necesita obligatoriu o anestezie locală sau regională.

Centrul medical Anastasios din Bacău dispune de o echipa medicală specializată în tratamentul hemoroizilor, interni sau externi, cu o experiență cumulată de peste 50 de ani și mii de pacienți tratați la nivel national.

Echipa medicală

doctor-catalin-opinca-chirurgie-generala-proctologie

Dr. Opincă Cătălin

Medic Primar Chirurgie Generală

doctor-vlad-porumb-medic-primar-chirurgie-generala-anastasios-bacau

Dr. Vlad Porumb

Medic Primar Chirurgie Generală

Dr. Ioan Zaharia

Medic Specialist Chirurgie Generală

Milea-Elena-Bianca

Dr. Milea Bianca Elena

Medic Specialist Chirurgie Generală

Metode de tratament:

Scleroterapia – este o metodă prin care se injectează transanal în țesutul hemoroidal o substanță sclerozantă sub formă de soluție sau spumă, iar această substanță va produce inițial o inflamație a venelor hemoroidale urmată de fibroză și retracția hemoroidului.

Termofotocoagularea cu inflaroșu (I.R.C.) – este o procedură terapeutică ce folosește undele infraroșii pentru a produce o arsură termică a vaselor hemoroidale și în același timp fixează mucoasa la planurile adiacente. Impulsurile luminoase sunt controlate și se transmit printr-o sondă specială ce se aplică la polul superior al hemoroidului.

Coagularea cu radiofrecvență – este o tehnică care poate fi folosită atât în stadiile incipiente dar și în stadii avansate sau în complicațiile bolii hemoroidale. De exemplu, coagularea cu pensă bipolară este indicată în tratamentul hemoroizilor interni stadiul 1, atunci când hemoroidul este prins între cele două brațuri ale pensei și apoi se cauterizează.

Ligatura elastică a hemoroizilor interni (R.B.L.) – este o procedură indicată în tratamentul pentru hemoroizi interni de stadiile 2 și 3. Se folosește un anuscop special pentru a ajunge în canalul anal, se aspiră hemoroidul într-un aspirator medical cilindric și se aplică la baza lui un inel elastic de cauciuc. Acest inel de cauciuc aplicat va strangula hemoroidul iar  după o ischemie de câteva ore, adică întreruperea circuitului sangvin din hemoroid, acesta se va necroza și va fi eliminat.

HeLP – Hemorrhoidal Laser Procedure  – este o tehnică de tratament al hemoroizilor interni cu laserul în regim ambulatoriu, fără anestezie. Complicațiile apărute în timpul intervenției au fost într-un procentaj de doar 5% ce face din tehnică HeLP una dintre cele mai indicate metode de tratament al bolii hemoroidale.

HAL sau ligatura arterei hemoroidale – este o tehnică asemănătoare cu tratamentul prin laser HeLP. Se depistează ramurile arteriale cu ajutorul aparatului Doppler, după care se întrerupe vascularizația pedicolului hemoroidal prin mai multe suturi, efectuându-se în același timp și mucopexie.

Laser hemoroidoplastia (LHP) – este una din cele mai noi metode de tratament în boala hemoroidală, având indicație în tratamentul hemoroizilor interni stadiile 2, 3 și 4. Este și una din puținele alternative de tratament atunci când pacientului i se indică hemoroidectomia clasică prin intervenție chirurgicală cu anestezie. Laser hemoroidoplastia este recomandată în special atunci când există o boală hemoroidală mixtă, adică avem hemoroizi interni și externi în același timp.

Hemoroidopexia cu staplerul – este o tehnica de tratament care se aseamănă cu hemoroidectomia clasică, dar secțiunea și șutura hemoroizilor se efectuează cu o pensă specială care în același timp secționează circular hemoroizii și suturează cu agrafe metalice.

Hemoroidectomia clasică excizională – este o tehnică care își menține poziția importantă în tratamentul hemoroizilor, dar pierde teren progresiv datorită metodelor noi apărute. Indicația de tratament se impune unde există hemoroizi interni de gradul 3 asociat cu hemoroizi externi, și desigur indicația de baza la hemoroizii interni de stadiul 4.

Urgențele în boala hemoroidală:

Cea mai des întâlnită complicație a hemoroizilor este tromboza și tromboflebita hemoroidală, extrem de dureroasă și de neplacută. Este important ca în aceste cazuri pacientul să se prezinte la un medic specialist proctolog cât mai repede.

Nu lăsați hemoroizii să evolueze într-o problemă de sănătate mai gravă.

Deși unguentele și tratamentele convenționale pot funcționa în anumite cazuri, este recomandat să cereți opinia unui specialist pentru a vă asigura că problema medicală nu poate evolua sau genera alte complicații.

Programați-vă pentru o consultație în clinica noastră și noi vă garantăm că veți fi tratat cu toată discreția și atenția de către echipa noastră medicală specializată în tratamentul hemoroizilor interni și hemoroizilor externi.

Cu toții merităm să ne simțim bine și să ne bucurăm de viață fără dureri și disconfort!

Pentru programări, apelați:

0771 547 058

sau

0364 969 (tarif normal)

sau apăsați butonul de mai jos:

Ce spun pacienții despre clinica Anastasios din Bacău?

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinca noastră.

Prețuri:
Nume ServiciuPret (Lei)
Consultație cu videoanuscopie hemoroizi250
Control hemoroizi100
Scurta prezentare video a clinicii noastre:
YouTube player

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute. În clinicile Anastasios tratăm fiecare pacient cu profesionalism, discreție și compasiune.

Pentru programări telefonice, apelați:

0771 547 058

Completează formularul de programare: