Endocrinologie Bacău

Centrul Medical Anastasios

În cadrul specializării de Endocrinologie din Bacău, ne ajutăm pacienții să-și rezolve afecțiunile endocrinologice diagnosticând ferm problema medicală, stabilind un tratament clar si eficient, asigurându-ne că în final ei se vor simți bine din nou.

Servicii Endocrinologie Cluj

Suntem specializați în profilaxia, depistarea, diagnosticarea și tratamentul patologiei endocrine și recuperarea pacienților care suferă de boli ale sistemului endocrin.

 1. Diagnostic și tratament boli endocrinologice
 2. Diagnostic și tratament tiroidită autoimună
 3. Diagnostic și tratament tiroidită subacută
 4. Diagnostic și tratament noduli tiroidieni
 5. Diagnostic și tratament cancer tiroidian
 6. Diagnostic și tratament Hipertiroidism
 7. Diagnostic și tratament boală Basedow
 8. Diagnostic și tratament insuficiență cortico-suprarenală
 9. Diagnostic și tratament Hipotiroidism
 10. Diagnostic și tratament mizedem
 11. Diagnostic și tratament adenomul hipofizar
 12. Diagnostic și tratament hipopituitarism (insuficiență de hormoni hipofizari)
 13. Diagnostic și tratament diabet insipid central
 14. Diagnostic și tratament sindrom Cushing
 15. Diagnostic și tratament aldosteronism (excesul de hormon aldosteron)
 16. Diagnostic și tratament feocromocitom (excesul de hormoni catecolamini)
 17. Diagnostic și tratament tumorile suprarenale
 18. Diagnostic și tratament insuficiență suprarenaliana (deficit de cortisol)
 19. Diagnostic și tratament hiperparatiroidismul (excesul de hormon PTH)
 20. Diagnostic și tratament hipoparatiroidismul (deficit de hormon PTH)
 21. Diagnostic și tratament sindromul ovarelor polichistice
 22. Diagnostic și tratament hipogonadism

Dotările tehnologice de ultimă generație și personalul medical specializat din cadrul clinicii noastre vă vor asigura planuri de tratament țintite și eficiente.

Medici Endocrinologie

medic Adina Gabriela Manolachie specialist endocrinologie

Dr. Adina Gabriela Manolachie

Medic Specialist Endocrinologie

Este nevoie de un consult specializat endocrinologic atunci când aveți:

 • o schimbare inexplicabilă a greutății corporale
 • o umflătură în gât
 • tulburări de ritm, stare de oboseală cuplată cu o stare depresivă
 • tulburări de somn, insomnii
 • iritabilitate
 • senzație de mai frig sau prea cald
 • căderea părului
 • piele uscată
 • furnicături în mâini
 • menstruații neregulate
 • slăbiciune musculară
 • afecțiuni oculare

Pentru programări, apelați:

0771 547 058

sau

0364 969 (tarif normal)

sau apăsați butonul de mai jos:

Ce spun pacienții despre clinica Anastasios din Bacău?

Pacienții noștri revin frecvent la noi, iar recenziile pe care ni le oferă cu multă amabilitate ne arată că sunt mulțumiți de clinca noastră.

Prețuri:

Nume ServiciuPret (Lei)
Consultație170
Control100
Ecografie tiroidiană150

Scurta prezentare video a clinicii noastre:

YouTube player
Întrebări frecvente
Ce analize se fac la endocrinologie?


În cadrul endocrinologiei, se desfășoară analize pentru a evalua funcționarea glandelor endocrine și nivelurile hormonale. Aceste teste includ examinarea funcției tiroidiene (TSH, T4, T3, anticorpi tiroidieni), evaluarea funcției suprarenale (cortizol, aldosteron), testarea funcției pancreasului (glicemie, A1c), investigarea hormonilor reproducători (FSH, LH, estradiol, progesteron, testosteron), evaluarea funcției hipofizei (ACTH, GH, prolactină) și testarea nivelurilor de calciu și fosfat pentru analiza metabolismului osos. Aceste analize sunt personalizate în funcție de nevoile individuale ale pacientului și contribuie la diagnosticarea și gestionarea afecțiunilor asociate dezechilibrelor hormonale.

Ce este endocrinologia?

Endocrinologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu studiul sistemului endocrin și a glandelor endocrine, care sunt responsabile de producția și secreția hormonilor în organism. Hormonii au roluri vitale în reglarea diferitelor procese fiziologice, inclusiv metabolismul, creșterea și dezvoltarea, reglarea tensiunii arteriale, funcționarea sistemului imunitar, starea de bine mentală și multe altele.

Ce înseamnă endocrinologia?

Endocrinologia este o disciplină medicală dedicată studiului glandelor endocrine, a hormonilor pe care acestea îi produc și a impactului acestora asupra funcțiilor organismului. Glandele endocrine sunt responsabile pentru eliberarea hormonilor în sânge, reglând astfel o varietate extinsă de procese fiziologice, inclusiv metabolismul, creșterea, dezvoltarea, reproducerea și starea emoțională, printre altele. Această ramură medicală se axează pe diagnosticarea și tratarea afecțiunilor și dezechilibrelor hormonale.

În esență, endocrinologia investighează interacțiunile complexe dintre hormoni, glande și funcțiile corporale, aducând contribuții semnificative la înțelegerea și îngrijirea sistemului endocrin și a modului în care acesta influențează sănătatea generală a organismului uman.

Ce înseamnă consultul endocrinologic?

Obiectivul principal al acestei consultații este de a evalua starea de sănătate a pacientului, concentrându-se asupra funcționării glandelor endocrine și nivelurilor hormonale din organism. Programarea unui consult endocrinologic intervine atunci când există suspiciuni sau manifestări de simptome legate de dezechilibre hormonale sau afecțiuni asociate glandelor endocrine.

În general, un consult endocrinologic cuprinde următoarele etape: prezentarea istoricului medical, examinarea fizică, evaluarea simptomelor, realizarea analizelor de laborator, interpretarea rezultatelor și elaborarea unui plan de tratament.

Această consultație oferă pacientului o oportunitate de a discuta cu un specialist în domeniul endocrinologiei și de a obține îndrumare și tratament adecvat pentru afecțiunile legate de glandele endocrine și dezechilibrele hormonale. Importanța sincerității și deschiderii pacientului în discuții este esențială pentru a permite medicului să formuleze un diagnostic precis și să elaboreze un plan de tratament adaptat.

Ce face medicul endocrinolog?

Un medic endocrinolog este expert în diagnosticarea, tratamentul și managementul afecțiunilor legate de sistemul endocrin și glandele endocrine. Acest profesionist se ocupă de diagnosticul și managementul diabetului, evaluarea și tratamentul problemelor tiroidiene, gestionarea afecțiunilor suprarenale, tratarea tulburărilor reproductive, monitorizarea creșterii și dezvoltării la copii, gestionarea afecțiunilor endocrine ereditare, furnizarea de consiliere în planificarea familială, ajustarea terapiei hormonale și monitorizarea acesteia, precum și oferirea de educație și consiliere pentru pacienți. Misiunea sa este de a menține echilibrul hormonal și de a îmbunătăți starea de sănătate a pacienților.

Ce presupune vizita la endocrinolog?

O consultație la endocrinolog presupune o evaluare detaliată a stării de sănătate legate de sistemul endocrin. Procesul include discuții despre istoricul medical și simptomele prezentate de pacient, o examinare fizică atentă, efectuarea de teste de laborator pentru evaluarea nivelurilor hormonale și a altor aspecte relevante, interpretarea rezultatelor obținute, elaborarea unui plan de tratament personalizat, furnizarea de educație și consiliere privind afecțiunea identificată și stabilirea unui program de urmărire pe termen lung. Obiectivul este de a diagnostica și trata orice afecțiuni endocrine, dezechilibre hormonale sau simptome asociate, contribuind astfel la îmbunătățirea stării generale de sănătate a pacientului.

Știm că vă doriți să găsiți cea mai bună cale de rezolvare a problemelor dumneavoastră medicale, de aceea echipa noastră de specialiști este gata să vă ajute.

Pentru programări telefonice, apelați:

0771 547 058

Completează formularul de programare:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.