Augmentare mamară cu grăsime proprie (Lifting mamar) – Dr. Yusef Sallum

YouTube player

Bună ziua, astăzi o să vă povestesc despre augmentarea mamară fără implant sau care este cunoscută cu denumirea de lifting mamar.

Ce înseamnă, pentru cine este indicată și care sunt avantajele și dezavantajele? În videoclip vă voi arăta niște poze cu o pacientă de a mea, o tânără mamă de 33 de ani, după două nașteri și două alăptări să vedeți rezultatul înainte și după, cum am purtat discuția cu aceasta și cum am ajuns la o înțelegere care este procedura potrivită pentru pentru problema pe care o avea.

Se observă o diferență între șanțurile mamare, destul de vizibilă, are o diferență între volumul de sân drept, comparativ cu volumul de sân stâng, are o lipsă de volum în polul superior al sânilor, mameloanele sunt extinse și foarte mari. Pe doamnă o deranjează aspectul lăsat al sânilor și dorește o augmentare mamară și atunci am povestit cu ea și am explicat despre liftingul facial cu țesut propriu. Înseamnă un fel de ridicare sau mastopexie a sânilor cu ridicarea și repoziționarea mameloanelor în zona anatomică după niște desene și măsurători.

Desenul în operație este unul dintre cele mai importante principii. Dacă desenăm bine și facem calcule simetrice atunci o să iasă un rezultat pe măsură de estetic și frumos și mulțumitor. Noi tot timpul măsurăm între stern și mameloane care este lungimea ideală. În poziția anatomică este între 19 și 21 de centimetri, există și persoane care au 18, există și persoane care au 22 și 23. Sunt care au și 28 la mămicile care au alăptat sau au sân foarte lăsat. Doamna respectivă are 24 de cm. Ca să aducem mameloanele și sânul mai sus trebuie să măsurăm să ajungem cam între 20 și 21. Circumferința mameloanelor trebuie să fie între 3 și 4 cm ca să fie cât mai plăcut vizibil și esthetic, ca circumferință areorală.

Rezultatul din profil dinainte și postoperator deja este un rezultat spectaculos. Aproape nu se vede diferența că este un sân cu implant sau fără implant. Vă arăt rezultatul chiar la cinci zile sau mai puțin după operație. Aproape am reușit să fac simetrizarea și între șanțurile inframamare.

La fiecare consultație cu o pacientă trebuie să discutăm în detaliu dorințele pacientei și ce putem oferi cel mai bine și cel mai potrivit în situațiile fiecărei paciente. Eu prefer augmentare mamară cu țesut propriu peste implant din mai multe motive. Implantul, cât este de steril și lucrat în laborator, rămâne ca un corp strain, dar sunt și situații în care nu putem face nimic, decât cu implantul mamar.

De aceea, trebuie luate avantaje și dezavantaje și dacă e procedura alesă este ideală pentru ceea ce dorește pacientul. Rezultatele cu lifting facial, cu țesut propriu fără augmentare mamară cu implant este un rezultat natural, fiziologic, pentru un timp îndelungat, putem spune pe viață, bineînțeles faptul că este țesut autolog, normal că procesul de îmbătrânire continua, nu le putem opri. Cu toate astea și cu implanturi mamare la fel se va întâmpla, procesul de îmbătrânire și laxitate a pielii în timp ce creștem și înaintăm în vârstă.

Mulțumesc pentru atenție, orice întrebare, nelămurire le puteți adresa pe site-ul clinicii Anastasios sau pe instagramul meu, dr.yusef_sallum.

Vă mulțumesc pentru atenție și vă doresc o zi minunată!

Dr. Yusef Sallum – Medic Specialist Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă

Pentru programări în cadrul departamentului de Chirurgie Plastică și Estetică, vă rugăm să accesați linkurile de mai jos în funcție de locația clinicii:

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Bacău

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Zalău

Împărtășește cunoștințele cu prietenii tai