Augmentare facială cu grăsime proprie sau liftingul facial? | Dr. Yusef Sallum

YouTube player

Bună ziua, mă numesc Yusef Sallum și sunt medic specialist de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă. Astăzi am hotărât să vorbim despre lifting facial și augmentare facială cu grăsime proprie și care este diferența dintre una și alta.

Augmentare facială sau lifting facial?

Vom lămuri cui îi este indicat să facă lifting facial și cui să facă augmentare facială cu grăsime proprie sau cu injectare cu acid hialuronic. Pentru persoanele a căror față are o lipsă de volum pe mai multe părți, le este indicat să apeleze la liftingul facial. De exemplu, se poate alege variantă cu injectare cu acid hialuronic, cu grăsime sau o altă metodă este cea cu firele de lifting. În schimb, aceasta nu este indicată, deoarece riscul de a apărea complicații este mult mai mare, iar rezultatul nu este la fel de natural și de lungă durată ca cel obținut prin liftingul facial cu injectare.

Un lifting facial bine realizat, făcut pe planul profund, Deep Plane Facelift sau la nivelul SMAS, adică la nivelul mușchiului superficial, ar trebui să dureze aproximativ 10-15 ani. Cu toate acestea, nu o să atingem niciodată cu volumul de acid hialuronic, oricât de mare ar fi cantitatea folosită, aceleași aspecte ca cele obținute prin liftingul facial. Din acest motiv, de la o anumită vârstă, nu ne mai ajută acidul hialuronic pentru a căpăta un rezultat cât mai plăcut și cât mai natural, iar  atunci ar trebui să apelăm la liftingul facial.

Pacientul ideal

Cine este pacientul ideal pentru liftingul facial? Acesta ar trebui să nu aibă probleme de sănătate, să fie nefumător și să își dorească o îmbunătățire, neavând așteptări care depășesc potențialul oricărui chirurg. Cel mai bine este să se poarte o discuție concretă, în care să fie explicate clar care sunt riscurile și care sunt avantajele și dezavantajele pentru o astfel de procedură.

Lifting facial și lifting pentru gât

Este diferență între lifting facial și lifting pentru gât? Lumea crede că dacă facem lifting facial, putem ridica și gâtul. Nu se poate acest lucru, deoarece sunt anumite proceduri care trebuie efectuate în plus într-o operație pentru a se poate face o ridcare sau un lifting de gât și de față. Liftingul de gât înseamnă tăietura la nivelul regiunii mentoniere și descoperirea mușchiului care este ca o foaie mică, subțire, adică platisma. În primă fază, bandeletele de platismă trebuie îndepărtate, după care vor fi reancorate pentru a obține un efect tensionat, frumos și care să reducă din laxitatea gâtului. Cu toate astea, bineînțeles, se poate face, la anumite persoane, o liposucție pentru regiunea gâtului, pentru gușă sau pentru surplusul de grăsime. După care, se efectueaza liftingul facial cu decolarea de gât și ridicarea de față, ridicare verticală, nu transversală.

Asta a fost, în mare, despre liftingul facial cu ajutorul injectării de grăsime și blefaroplastii, cel mai indicat fiind să se facă o procedură completă pentru a obține un rezultat cât mai frumos și cât mai natural. Întotdeauna în estetică trebuie respectate anumite principii de lucru, pentru a avea cât mai mare succes și un cât mai frumos aspect estetic.

Mulțumesc și vă doresc o zi cât mai plăcută!

Dr. Yusef Sallum – Medic Specialist de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă

Pentru programări în cadrul departamentului de Chirurgie Plastică și Estetică, vă rugăm să accesați linkurile de mai jos în funcție de locația clinicii:

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Bacău

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Zalău

Împărtășește cunoștințele cu prietenii tai