Liposucție și Lipofilling cu Dr. Yusef Sallum

YouTube player

Bună ziua, mă numesc Yusef Sallum și sunt medic specialist de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.

Astăzi aș vrea să vă povestesc despre liposucție și lipofilling. Am întâlnit în ultima perioadă foarte mulți pacienți care doresc lipofilling și injectări de grăsime proprie, autologă în loc de acid hialuronic sau alte proceduri diferite. Astăzi vreau să vă spun puțin despre lipofilling și indicații pentru lipofiling. Lipofilling-ul este o procedură invazivă care în mod normal se face cu anestezie locală, dacă este vorba despre o zonă mică sau se face cu anestezie generală.

Se infiltrează o soluție specială, combinație între adrenalină, xilină, seruri și bicarbonate, în zonele dorite pentru liposucție, după care se introduce o canulă de aspirație de grasime specială, care este conectată la un aspirator special care lucrează pe o presiune negativă ca să aspire grăsimea respectivă. După care, grăsimea aspirată din corpul pacientului din zonele dorite și atunci, grăsimea respectivă intră și într-o procedură de filtrare pentru o procedură de modificare a grăsimii și izolarea grăsimii pure de restul soluțiilor care au fost injectate, după care, când avem grăsimea pură se pot alege zonele care necesită injectate.

Avantajul este că se introduce grăsimea, care este autologă, din corpul aceluiași pacient, nu este o chestie făcută în laborator, ca acidul hialuronic sau alte tehnici și atunci se injectează grăsimea pură care are și durata mult mai prelungită decât acidul hialuronic, care are o viață de un an sau un an jumate. Eu nu prea cred în așa în așa ceva, depinde de fiecare corp, fiecare metabolismul și de fiecare om cum se hidratează, ce stil de viață are și ce muncă are.

Să nu mă înțelegeți greșit, nu zic că procedura cu acid hialuronic este greșită sau nu este bună, dar din punct de vedere financiar, o liposucție cu care poți să scapi de niște grăsimi care nu îți plac în anumite zone, de exemplu zona coapselor anterioare sau zona de abdomen la o femeie care a născut și a rămas cu un surplus de grăsime pe regiunea abdominală inferioară sau femei care au probleme la regiunea brațelor sau în alte zone.

De asemenea se mai face augmentare facială cu acid hialuronic. În ziua de azi sunt și pacienți care doresc să facă lipofilling și augmentare facială cu grăsime proprie, de exemplu augmentare a buzelor cu grăsimea proprie este o procedură într-adevăr un pic mai prelungită, un pic mai invazivă, dar oferă un aspect mult mai natural pentru un risc mult mai scăzut de a face granuloame, cum este de exemplu o posibilitate să se întâmple cu acidul hialuronic și pentru durată este mult mai prelungită. La fel se poate injecta pe pomeți, se poate injecta pe regiunea mandibulară și pe jawline, sunt zone multe în care se poate injecta grăsimea.

De asemenea, în ziua de azi, este trend și este foarte publicat a injecta niște enzime de lipază și care topesc grăsimea din bărbie. Într-adevăr au un efect dar posibil să ajungă la mai mari costuri decât se poate face cu anestezie locală în regim ambulatoriu. O liposucție și conturarea de bărbie dublă, prin injectarea unei soluții speciale, în care se așteaptă 15-20 de minute, după care cu o canulă specială de aspirație, se aspiră grăsimea în regiunea gâtului și se scapă de bărbia dublă.

Riscul de infecție este risc de infecție minor, pentru că se lucrează foarte steril și foarte atent. Cele mai mari riscuri sunt un drom de grăsime, dar este foarte rar și foarte scăzut riscul să se întâmple. Restul riscurilor sunt minore, de exemplu un serom sau colecție de sărut sanguinolent sau o sensibilitate în zona aspirată, hematoame prelungite care stau 3-4 săptămâni, durere în regiunea locală, dar sunt considerate niște complicații simple, tratabile, controlabile și atunci eu indic și varianta de lipoaspirație și lipofilling, o variantă bună plăcută, cu costuri mult mai ok, față de a alege altă procedură sau altă tehnică și bineînțeles asta este de comun acord cu pacientul.

Vă mulțumesc pentru atenția și timpul acordat. Vă doresc o zi plăcută!

Dr. Yusef Sallum – Medic Specialist de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă

Pentru programări în cadrul departamentului de Chirurgie Plastică și Estetică, vă rugăm să accesați linkurile de mai jos în funcție de locația clinicii.

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Bacău

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Zalău

Împărtășește cunoștințele cu prietenii tai