Augmentarea facială – cum se desfășoară o consultație

YouTube player

Bună ziua, Mă numesc Yusef Sallum medic specialist de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă și estetică.

Astăzi vreau să vorbesc cu dumneavoastră despre augmentarea facială și ce înseamnă, adică în cuvinte simple despre injectări care se fac la nivelul feței pentru a îmbunătății și a face fața cât mai tânără și cât mai naturală. Avem o pacientă care s-a prezentat la mine în cabinet și aș vrea să discut cu dumneavoastră împreună și cu pacienta și să vă arăt cum se desfășoară și cum este o consultație pentru astfel de proceduri mai puțin invazive.

Prima chestie cu care încep întotdeauna eu am oglindă pe care o numesc ,,oglinda magică”, pe care i-o dau pacientei și întreb pacienta ce o deranjează și ce vrea să schimbe la nivelul feței. Pacienta noastră de astăzi a venit și a spus că dorește o rinoplastie nechirurgicală, deoarece nu dorește o operație foarte invazivă și atunci nu vreau să risc lucrul ăsta. Aceasta are un nas destul de frumos, dar sunt niște mici denivelări, mici modificări la nivelul nasului, care se pot schimba și se pot rezolva foarte ușor cu anestezie locală cu acid hialuronic la nivelul nasului, la nivelul alearele nazale și la nivelul piramidei nazale.

De asemenea observ o culoare de hiperpigmentarea la nivelul cearcănelor, ceea ce se poate rezolva cu injectarea, la fel, cu acid hialuronic, recomandat fiind acidul hialuronic cu vâscozitate mai slabă. Eu de obicei injectez acid hialuronic care are vâscozitatea și molicula foarte mică, 16 mg pe mililitru, și se injectează puțin la nivelul cearcănelor. Dacă necesită un pic de retuș se va face în etapa următoare.

La fel, pacienta are buzele ridicate un pic. Mie nu mi se pare că ar avea nevoie în momentul de față de augmentare la nivelul buzelor, dar la nivelul  șanțurilor nazolabiale, merită să mai estompăm din ele cu un filler un pic mai vâscos, un pic mai puternic care are putere de a absorbi apă și a hidrata zona și de a umfla zona de suport. Eu, de obicei, ca să fac lucrul ăsta și să nu pun un volum foarte mare pe șanțurile nazolabiale, lucrez și la nivelul pomeților ceea ce înseamnă că pun la nivelul pomeților un suport periostal, în profunzime, ceea ce înseamnă că eu umflu un pic zona respectivă și dacă zona asta este umflată este și un suport în care ridică șanțul nazolabial ceea ce o să dea un aspect foarte natural și foarte plăcut.

La aproximativ toate pacientele mele eu le recomand întotdeauna să lucrăm și la calitatea pielii.  Asta este foarte important, este o procedură anti-ageing, procedură pe care eu o numesc ,,o procedură 100% aproximativ autologă”. Înseamnă că este o chestie din corpul nostru, nu este o procedura cu soluție chimică sau soluție necunoscută pentru corpul nostru ca să se considere un corp străin. Este vorba despre Terapia Vampir, pe care cred că aproximativ toată lumea știe ce înseamnă. Terapia Vampir sau Terapia PRP (platelet-rich plasma) înseamnă că luăm sânge de la pacient printr-o eprubetă specială și se intră într-o centrifugă la o viteza de 4000 de turații timp de 5 sau 10 minute, după care luăm plasma respectivă și facem un Dermapen la toată fața.

Procedura respectivă are rolul de a reînnoi celulele faciale și celule de tigumentul facial ce dau un aspect mai natural mai hidratant și mai voluminos, cu toate acestea poate să dea un aspect de lifting.

Noi frecăm, la nivelul feței, cu niște ace, ceea ce produce, eu îi zic ,,o arsură mecanică prin frecare”, arsură la nivelul epidermului care în 3-5 zile se exfoliază pielea și atunci se reînoiește pielea, ceea ce va da un aspect frumos, foarte natural și foarte plăcut și cu toate astea reînnoim celulele care  aparțin  pielii feței. Acum  trebuie să înțelegem diferența între a face volumetrie și augmentare cu acid hialuronic pentru că asta este o problemă frecvent întâlnită în cabinet, nu numai la mine, ci și la restul colegilor noștri. Vin pacientele la mine și zic ,,Domnule doctor, eu am făcut o augmentare la buze cu botox”. Nu există așa ceva, nu se poate face o augmentare cu botox.

Botoxul este o toxină botulină de tip A, este un relaxant muscular, nu este pentru augmentare și volumetrie. Volumetria și augmentarea buzelor, pomeților, la nivelul nasului, la nivelul jawline-ului, nivelul bărbiei sau la nivelul pomeților se face cu acid hialuronic sau cu grăsimi proprii. În ziua de azi putem face lipofilling facial, adică pacienta vine sub sedare și anestezie locală, se face o liposucție din anumite părți ale corpului, din zonele coapselor interioare sau zonele abdomenului sau la nivelul brațului sau de unde sunt grăsimi care sunt depozitate și de acolo se aspiră grăsime proprie, se lucrează într-un mediu steril, după care grăsimea proprie pură se injectează în zonele dorite de pacienți, de comun acord cu medicul chirurg.

Este o procedură de preferat pentru că, din nou repet că este o soluție din corpul nostru, este o grăsime autologă, iar durata acesteia este  mai lungă și este un stimulent natural al corpului și este grăsimea noastră, nu este acid hialuronic care este făcut în laborator. Cu toate acestea, nu pot să zic că acidul hialuronic nu este bun, este chiar destul de bun, deoarece corpul nostru conține acid hialuronic și noi ne naștem și creștem cu acidul hialuronic, dar în timp ce înaintăm în vârstă, acidul hialuronic dispare din corpul nostru pentru că există în corpul nostru enzima hialuronidază care este antidotul acidului hialuronic și atunci este metoda de a face prin grăsime sau prin acid hialuronic.

În ziua de azi este contraindicat siliconul. Nu mai este acceptat să fie folosit silicon pentru că este o chestie permanentă. Este un produs interzis pentru augmentarea și volumetria buzelor sau pomeților sau șanțuri nazolabiale. Eu nu lucrez cu acesta, nu aș face nimănui  ce nu mi-aș face mie.

Vă așteptăm la o consultație și la o discuție despre volumetrie, augmentare facială sau cu grăsime proprie prin liposucție și lipofilling sau prin acid hialuronic și chiar vă recomand să încercați și Terapia Vampir pentru că o să vedeți rezultatul foarte plăcut și chiar o să fiți convins că este chiar pe măsura a ceea ce am spus.

Mulțumesc frumos și vă doresc o zi minunată!

Dr. Yusef Sallum – Medic Specialist de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă și Estetică.

Pentru programări în cadrul departamentului de Chirurgie Plastică și Estetică, vă rugăm să accesați linkurile de mai jos în funcție de locația clinicii.

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Bacău

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Zalău

Împărtășește cunoștințele cu prietenii tai