Este dureroasă procedura de injectare/augmentare a buzelor?

YouTube player

Procedeul de injectare a buzelor cu acid hialuronic devine din ce în ce mai popular, dar este acesta dureros?

Pe scurt, răspunsul este NU, injecțiile de marire a buzelor nu dor, dar, în cele din urmă, depinde de câțiva factori.

Atât pacienții de sex masculin, cât și cei de sex feminin aleg procedeul de mărire a buzelor dacă au buze care sunt subțiri în mod natural sau care au suferit pierderi de volum de-a lungul anilor.

O parte din popularitatea sa și motivul pentru care atât de mulți pacienți se supun acestui tratament este faptul că este o modalitate de a evita efectuarea unei intervenții chirurgicale cu adevărat invazive, în locul acesteia fiind injectat direct în buze un material de umplere a buzelor.

Deși aceste materiale de mărire a buzelor nu produc rezultate permanente, acestea pot dura între șase luni în majoritatea cazurilor și uneori până la doi ani.

Injecțiile de buze dor?

Având în vedere această descriere, o întrebare care poate veni în minte dacă este prima dată este “te dor injecțiile de umplere a buzelor?”. Nu sună tocmai confortabil să îți faci umpluturi de buze și să ai un ac înfipt în buze. Cu toate acestea, aceste injecții de specialitate nu sunt nici pe departe o experiență atât de dureroasă pe cât pare pentru pacienți.

Un anestezic local este aplicat  înainte ca medicul chirurg estetician să înceapă să vă injecteze buza și aceasta amorțește locurile de injectare pentru a reduce cât de mult simțiți.

Chiar dacă anestezicul local nu funcționează (este adevărat că acest lucru este rar, dar unii clienți nu simt beneficiile acestuia la fel de mult ca alții), clinica noastra oferă optiunea unui bloc nervos, care funcționează prin oprirea comunicării dintre buze și creier.

Puteți discuta cu asistenta medicală sau cu medicul chirurg plastician care efectuează tratamentul despre cât de multă durere și disconfort este posibil să aveți în urma acestuia.

Locurile de injectare și cantitatea de filler necesară pentru rezultatele dorite vor fi discutate în timpul consultației, precum și îngrijirea ulterioară.

În general, nu vă va perturba viața, dar este posibil să fie nevoie să luați o pauză pentru o perioadă scurtă de timp pentru a vă vindeca.

Pentru a intelege mai bine procesul, vom analiza cum se simt de fapt injectiile de buze ca proces, modalitățile prin care puteți face tratamentul mai puțin dureros și reduce efectele secundare și dacă mai doare după aceea sau nu.

Cum se simte procedura de augmentare\injectare a buzelor?

injectii buze

Pentru a înțelege cantitatea de durere și disconfort, dacă există, pe care este posibil să o resimțiți în urma unui tratament de mărire a buzelor și a acestor tipuri de proceduri, trebuie să știți cum vă simțiți de fapt când vi se face acest tratament.

După ce a fost aplicată crema anestezică și au trecut 15-20 de minute, ar trebui să aveți o reducere aproape completă a senzației în jurul buzei sau buzelor, de cel puțin 80-90%.

Injectarea propriu-zisă a produsului de umplere a buzelor se face cu ajutorul unui ac extrem de fin.

Acest lucru este diferit de modul în care se efectuau aceste tipuri de proceduri în trecut, când se foloseau produse care conțineau colagen. Acele respective trebuiau să fie mari, deoarece colagenul avea o vâscozitate mare. Acidul hialuronic, pe scurt HA, nu este la fel de dens, permițând un ac mult mai mic și mai subțire, ceea ce ajută la reducerea vânătăilor, a umflăturilor și a durerii pe care le provoacă.

Acidul ajută la stimularea producției naturale de colagen a organismului.

În ceea ce privește modul în care se simt de fapt, mulți clienți afirmă că injecțiile se simt puțin asemănător cu o ușoară ciupitură la început, atunci când acul pătrunde în buze.

Apoi o senzație de înțepătură sau de frig pe măsură ce acidul este injectat și conținutul se răspândește în diferite zone ale buzelor.

Cum pot face ca injectarea buzelor să fie mai puțin dureroasă?

Există o serie de modalități prin care puteți reduce durerea, umflarea și vânătăile cauzate de procedură.

Există anumite tehnici care s-au dovedit a fi, de asemenea, mai puțin dureroase decât altele.

De exemplu, un studiu a arătat că metoda anterogradă a fost mai puțin dureroasă (atunci când conținutul acului este ușor împins în afară pe măsură ce acesta străpunge pielea pacientului) față de metoda retrogradă, care constă în injectarea soluției după ce acul a pătruns.

Ambele metode funcționează în cele din urmă și îl puteți întreba pe medicul dumneavoastră ce metodă folosește și de ce.

În afară de aceasta, puteți face și următoarele pentru a face mai ușor de suportat orice durere rezultată în urma tratamentului:

  • Nu consumați alcool cu cel puțin 24 de ore înainte de tratament.
  • Evitați să luați Ibuprofen și alte medicamente antiinflamatoare
  • Evitați să luați usturoi și suplimente de ulei de pește, care vă pot subția sângele
  • Nu vă rezervați programarea pentru mărire buzelor cu o săptămână înainte de începerea menstruației, deoarece sensibilitatea dumneavoastră este mai mare în această perioadă.

O mare parte din ceea ce determină cât de multă durere și disconfort simți în timpul procedurii va depinde de pragul tău de durere.

Injectiile de buze dor după?

Așa cum am menționat mai sus, viața dvs. nu trebuie să fie pusă în așteptare după augmentarea de buze. Majoritatea pacienților nu au prea multe probleme.

Singurul efect secundar real pe care este probabil să îl observați este un oarecare disconfort și puțină durere cauzată de vânătăile și umflarea din jurul punctelor de injectare și a zonelor din jurul buzelor. Acest lucru poate fi redus, totuși, prin utilizarea unei comprese reci și prin menținerea capului ridicat atunci când dormiți noaptea, timp de cel puțin două zile după tratament sau până când începeți să observați o reducere a efectelor adverse.

De asemenea, ar trebui să evitați să participați la sporturi sau exerciții fizice energice și să stați departe de temperaturile ridicate, deoarece acestea pot exacerba problemele.

Surse:

lpa.london

butterfly-aesthetics.co.uk

Împărtășește cunoștințele cu prietenii tai