6 pași simpli pentru menținerea greutății în timpul sărbătorilor de Paști

YouTube player

Bună, numele meu este Ioana Ciucioiu și sunt nutriționist-dietetician în cadrul clinicii Anastasios Medical din Cluj-Napoca. Știm cu toții că se apropie sărbătorile Pascale și cât de greu poate să fie câteodată să ne menținem greutatea în preajma acestor sărbători. De aceea vă prezint 6 pași foarte simpli care să ne ajute să ne menținem greutatea în perioada următoare.

1) Reduceți porțiile de mâncare

Bucură-te de mâncare mai puțin și mai mult de timpul petrecut cu familia. Este o perioadă în care ne putem bucura de oamenii din jurul nostru, chiar dacă puțini la număr în această situație, dar trebuie să ne bucurăm de ei, nu de toată mâncarea și de toate sarmalele care se găsesc pe masa de Paști.

2) Consumă un singur fel de mâncare la o masă

Consumă un singur fel de mâncare la o masă și folosește farfurii cât mai mici pentru a te asigura că nu consumi o porție prea mare de mâncare. Deși suntem obișnuiți cu mai multe feluri de mâncare în cazul sărbătorilor, putem alege la fiecare dintre mesele principale un alt tip de mâncare din cele preparate astfel încât să ne bucurăm de o masă copioasă pe tot parcursul zilei, nu doar la ora prânzului.

3) Desertul doar între mese

Mănâncă desertul între mese, pe post de gustare. Te poți bucura într-un fel mult mai plăcut de un dulce bine meritat dacă acesta este consumat între mese, având timp suficient de la o masă principală bogată, ca organismul nostru să digere o parte din acea mâncare și să se poată bucura de partea dulce, fără greutatea specifică unei cantități prea mari de mâncare.

4) Legume la fiecare masă

Adaugă o porție de legume la fiecare masă. Este o metodă foarte simplă, pe lângă sarmalele clasice să adăugăm câteva legume pentru a ne oferi sațietatea într-o cantitate mai mică de alimente mai grase.

5) Fă o plimbare scurtă în fiecare zi

Fă o plimbare de cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Fie că alegi o plimbare prin parc, o plimbare la cea mai apropiată pădure sau pur și simplu o plimbare prin centrul orașului, 30 de minute de sport realizat printr-un lucru foarte simplu, ca o plimbare ne poate ajuta și mintea să se relaxeze și în același timp și organismul să digere mai repede și mai eficient toate alimentele cu care ne-am bucurat în ultimele zile.

6) Reajustarea la stilul de viață echilibrat

Imediat ce sărbătoarea este gata, readoptă o dietă echilibrată bogată în fructe, legume și alimente integrale. Dacă perioada în care consumul de alimente tradiționale este scurtă, cum sunt cele 3 zile de Paști, este foarte simplu să revenim la un stil de viață sănătos, echilibrat, astfel încât pe perioadă lungă de timp, kilogramele poate acumulate în perioada Paștilor să nu reprezinte o problemă.

Așadar prin doar 6 pași simpli este foarte ușor să prevenim creșterea în greutate după aceste sărbători și să ne asigurăm de o perioadă frumoasă, fără toate simptomele negative pe care le poate aduce excesul alimentar.

Dr. Ioana Ciucioiu-Nutriționist Dietetician

Pentru programări în cadrul departamentului de Nutriție, vă rugăm să accesați linkul de mai jos.

Nutriție Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

Împărtășește cunoștințele cu prietenii tai