Abdominoplastia (operația Tummy Tuck)

YouTube player

Bună ziua! Mă numesc Yusef Sallum, sunt medic specialist de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă. Astăzi aș vrea să vă povestesc despre abdominoplastie.

Întrebări frecvente

Î: Domnule doctor, am nevoie de abdominoplastie?

R: Abdominoplastia se adresează la orice pacient, orice vârstă , dar este indicată doar  pacienților care au un exces de grăsime și piele ce nu pot fi îndepărtate prin regim dietetic sau exerciții fizice, la nivelul abdomenului.

Î: Dar de ce nu este indicată celorlalți pacienți?

R: Rezultatul poate duce la un surplus de piele și piele lăsată și atunci este indicată abdominoplastia. Abdominoplastia este și cunoscută cu numele internațional de ,,Tummy Tuck”.

Î: Ce înseamnă și cum se face abdominoplastia?

R: Este o procedură amplă care necesită o anestezie generală, o recuperare între trei și patru săptămâni, este o tăietură la nivelul abdomenului inferior, noi îi spunem pe linia chiloți și de la un șold la celălalt și se face o tăietură destul de lungă care se efectuează în anestezie generală, repet, și după operație rămân niște tuburi de drenaj pentru o perioadă de o zi-două, după care pacientul este externat acasă cu indicațiile de odihnă și evitarea oricărei forme de efort fizic pentru o perioadă de 3-4 săptămâni, pentru a evita orice fel de complicație.

Abdominoplastia după sarcină

Pacientul după o Gastric-Sleeve, adică dacă a apelat la o micșorare de stomac, poate ajunge și la o indicație de abdominoplastie. Sunt foarte multe femei care au născut acum 15-20 de ani când se făceau operații cezariene verticale, nu transversale și au rămas cu niște cicatrici verticale urâte și care au dus la un aspect estetic neplăcut, iar atunci merită să vă dresați unui chirurg plastician pentru a vă consulta.

Abdominoplastia

Abdominoplastia nu este o procedură simplă, este o procedură destul de serioasă. Există abdominoplastie completă și mini-abdominoplastie. Diferența este că la mini-abdominoplastie tăietura este la fel de mare, dar nu merge mai sus de ombilic și atunci este doar pentru a trage pielea  de pe porțiunea de sub buric până la regiunea pubiană și pentru eliminarea surplusului de piele și țesutului gras. O abdominoplastie completă este cu repoziționarea ombilicului în noua sa poziție și chiar decolarea abdomenului până sus, la regiunea toracică și, cu toate astea, se face și o plicaturare, care se mai numește ,,plication” de întărirea mușchilor abdominali. Întărirea mușchiului abdominal duce și la un aspect de talie mai îngustă și face abdomenul mai plat, mai dur, adică un abdomen mai tânăr.

Abdominoplastia nu este doar pentru sexul feminin, sunt și bărbați care apelează la abdominoplastie. La fel, abdominoplastia se efectuează după o consultație atentă, o consultație profundă a pacientului, pentru a vedea dacă pacientul chiar a încercat să țină o cură de slăbire și să facă sport pentru a scăpa de surplusul de grăsime. Foarte important să știți faptul că pacienții fumători sunt mai predispuși la complicații mai serioase decât pacienții nefumători.

Recomand ca fiecare pacient, fie bărbat sau femeie, care are în plan o abdominoplastie sau orice altă procedură estetică, să reducă cât mai mult fumatul, pentru a ușura munca chirurgului și pentru a evita niște complicații serioase. Pacientul după operație pleacă cu o burtieră strânsă la nivelul abdomenului timp de șase săptămâni, dar mobilizarea și mișcarea vor fi posibile chiar după a doua zi de la operație.

Vă aștept cu drag la o consultație și vă mulțumesc frumos pentru răbdare și ascultare! O zi frumoasă!

Dr. Yusef Sallum – Medic Specialist de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă

Pentru programări în cadrul departamentului de Chirurgie Plastică și Estetică, vă rugăm să accesați linkurile de mai jos în funcție de locația clinicii.

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Bacău

Chirurgie Plastică și Estetică Centrul Medical Anastasios Zalău

Împărtășește cunoștințele cu prietenii tai