Dr. Dănilă Dana Ioana
Medic Specialist Chirurgie Generală
Centrul Medical Anastasios Zalău
Pasionată de sursa bolilor și de tratamentul definitiv al acestora, Dr. Dănilă Dana Ioana este medic specialist chirurgie generală, cu o experiență vastă în proctologie.
Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș cu multiple participări la congrese științifice naționale și internaționale, dna doctor Dănilă este printre puținii medici preocupați permanent de cunoașterea, însușirea și promovarea celor mai noi metode de diagnostic și tratament etiologic și tratamentul pacientului ca întreg, nu doar privind strict patologia de bază. Disponibilitatea și înțelegerea pacientului sunt caracteristicile de bază a doamnei dr Dănilă Dana, precum și comunicarea eficientă și susținerea pe parcursul tratamentului.
Este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș , promoția 2008-2014. În anul 2015 devine medic rezident, specialitatea chirurgie generală, în cadrul Clinicii Chirurgie III, al Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie O Fodor, Cluj Napoca. Timp de 6 ani s-a format că medic chirurg în această clinică unde s-a întâlnit cu o vastă patologie medico-chirurgicală, participând la mii de intervenții chirurgicale cu patologie variată și făcând parte din echipele chirurgilor de top din România.
În acest timp, în paralel, a studiat și partea de programare neuro-lingvistică ce o ajută să relaționeze mai bine cu oamenii, să înțeleagă cum funcționează mintea umană și cum putem ameliora problemele de sănătate prin evaluarea emoțională și a stării psihice de la debutul bolii, cum uneori frica legată de afecțiune poate dăuna mai mult decât afecțiunea în sine.
“Patologia perianala este evitată de mulți chirurgi, fiind considerată mai dificilă de tratat pe termen și cu complicații relativ frecvente. De altfel și anatomia locală poate da de furca unor medici. Pe de altă parte în ceea ce privește pacienții, aceștia consideră această zonă ca ceva rușinos și evita prezentarea la medic până în ultimul moment când nu mai suportă durerea, disconfortul sau sângerează abundent. În ceea ce mă privește, consider că patologia perianală poate fi abordată cu blândețe și rezultatele sunt imediate. Obișnuința de a trata această regiune anatomică “rușinoasă” mă face să văd asta ca pe o normalitate și încurajez fiecare pacient cu cele mai mici simptome să evite automedicația și să viziteze un specialist pentru a-și trata afecțiunea din timp și conform patologiei, nu după ureche.”