Dr. Rodica Gota

Medic Specialist Gastroenterologie

Centrul Medical Anastasios Cluj-Napoca

dr.-rodica-gota-medic-specialist-gastroenterologie

Dr. Goța Rodica este medic specialist gastroenterolog, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, promoția 2006. A efectuat rezidentiatul în Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie “Octavian Fodor” Cluj-Napoca, în perioada 2007-2013, în cadrul căruia a obținut competența în endoscopie digestivă diagnostică și ecografie generală și a efectuat gărzi în cadrul serviciului de urgență.

În contextul unei consultații, mă străduiesc să ofer cât mai multe explicații în cea ce privește etapele unui diagnostic și senzațiile pe care le poate avea pacientul în timpul acestor investigații, cu scopul de a stabili o relație de încredere reciprocă, care de altfel duce la stabilirea unui diagnostic de precizie.

Dr. Rodica Goța

Postulatul antic, intuit de părintele medicinei Hipocrate, cum că “toate bolile pornesc din intestin” este valabil și astăzi. Știința modernă aduce tot mai multe dovezi în acest sens, demonstrând că procesele inflamatorii de la nivelul tractului digestiv, dezechilibrele hormonilor digestivi și ale microflorei intestinale, sunt responsabile nu doar de bolile digestive, ci și de afecțiuni cardiace, autoimune, reumatologice, uro-genitale și favorizează obezitatea. În mare parte aceste tulburări se datorează stresului, alimentației nesănătoase, nerespectarea orarului meselor, lipsa de mișcare și consum insuficient de lichide, cu alte cuvinte un stilul de viață nesănătos. 

Procesul de digestie este unul foarte complex, el se derulează în mai multe etape, la mai multe niveluri și consumă multă energie. O digestie încărcată înseamnă somnolență, oboseală, predispoziție la constipație, respirație și transpirație urât mirositoare și în general mai puțină eficiență. În timpul consultațiilor mele, de fiecare dată transmit un mesaj în acest sens, explicând că sănătatea și chiar frumusețea pornește de la o digestie sănătoasă, motivând astfel pacienții să înceapă să-și recupereze sănătatea prin respectarea unor măsuri simple, eficiente și de cele mai multe ori aducătoare de bucurie.

Infecția cu Helicobacter Pylori | Diagnostic, tratament și recomandări cu Dr. Rodica Goța

YouTube player

Pentru programări telefonice, apelați:

0771 547 033

Completează formularul de programare:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.